Ekonomi Pakistan’ın denizaltıları Türkiye’de modernleşecek

Pakistan’ın denizaltıları Türkiye’de modernleşecek

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı’nın açtığı denizaltı modernizasyon ihalesini, Türkiye’den STM firması kazandı. STM’nin, bu ihalede, denizaltıyı yapan firmayla da yarıştığı belirtildi.

Pakistan’ın denizaltıları Türkiye’de modernleşecek

Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterindeki “Agosta 90B” sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonu amacıyla yapılan uluslararası ihaleyi, bu denizaltıları tasarlayıp üreten Fransız firmaya karşı yarışan Türk firması STM kazandı.

Haberin Devamı

Biri kesin, ikisi opsiyonlu toplam 3 denizaltının modernizasyonunu kapsayan anlaşma, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile STM arasında, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçiliği ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinin müşahitliğinde Rawalpindi’de imzalandı.

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, “Pek çok açıdan stratejik ve önemi bulunan bir projeyi kazandık. Kritik teknolojilerin ve zorlu mühendislik gereksinimlerinin yer aldığı projeyi, denizaltıyı yapan dünya devi firmaya karşı kazanmış olmak, işin önemini daha da artırıyor” dedi.

Geçen yıl Türkiye’deki denizaltıların modernizasyonunu tamamlayıp, devamında da 6 adet “Yeni Tip Denizaltı Projesi”nde görev aldıklarını hatırlatan Yılmaz, “Yerli projelerden kazandığımız tecrübe, uluslararası alandaki bu önemli ihaleyi almamıza büyük katkı sağladı. Bu sayede ilk defa ülke olarak denizaltı gibi yüksek teknoloji gerektiren bir alanda mühendislik ihracatı yapmış olacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Modernizasyon faaliyetlerinin Pakistan’daki yerel bir tersanede yapılacağı projede, ilk denizaltı, 45 ay sonra teslim edilecek. Diğer denizaltıların ise 1 yıl arayla modernizasyonu planlanıyor.