08.10.2017 02:30 | Son Güncelleme:
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul  

Palamudun tanesi 5 liradan başlıyor

Denizlerimizde 228 gün sürecek av sezonunun beklenen ilk palamut akını geçtiğimiz gün yaşandı.

Balıkseverler sofraların en sevilen büyük balığı palamudu beklerken, ağlarının dolmasını 34 gündür bekleyen balıkçılar da bayram yaptı. Karadeniz’e açılan gırgır teknelerinin ağlarına akın yapan çeşitli boylardaki palamutlar tezgâhlara serildi. 
Kadıköy’deki Deniz Balıkçılık’tan Ercan Erdoğan, ilk akının gecikmesine rağmen yüzlerini güldürdüğünü belirterek, “1 Eylül’den beri palamut bolluğunu bekliyoruz. Uskumru bizleri sevindirdi. Türk balık tüketicisi yıllar sonra bol görülen uskumru ile mutlu oldu ama geleneksel ağız tadı yine de palamudu aradı. Şimdi tanesini 5 ile 40 TL arasında satıyoruz. Bol yakalanması bizi ve balıkseverleri sevindiriyor” dedi.  

Torik bile geldi 

Palamut, 10 santime kadar vonoz, 25 santime kadar çingene palamudu, 35 santime kadar palamut, 45 santime kadar kestane palamudu, 55 santime kadar zindandelen, 60 santime kadar torik, 65 santime kadar sivri, 70 santime kadar altıparmak, 75 santimin üstü peçuta olarak adlandırılıyor. Şu an 5 liraya 100-150 gram, 8 liraya 200 gram, 15 liraya 300 gram, 20 liraya 350 gram, 30 liraya 400 gram, 40 liraya 500 gramlık palamut müşteri ile buluşuyor. 50 santimden büyük zindandelen ve torik de tezgahlarda alıcı buluyor.  

Tezgâhtaki  fiyatlar 

Palamut: 5-40 TL-tane  

Torik: 70 TL-tane  

Hamsi: 15 TL-kg  

İstavrit: 10 TL-Kg  

Çipura: 30 TL-kg  

Barbun: 15 TL-kg  

Sardalya: 15 TL-kg  

Dil: 20 TL-kg  

Mezgit: 15 TL-kg  

Uskumru (yerli): 35 TL-kg  

Uskumru (ithal): 5 TL-tane

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0