Gündem Palamut 3 lira!

Palamut 3 lira!

05.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonun ilk 3 gününde ağlara dolmayan palamut herkesin yüzünü güldürdü. 1 Eylül’de tanesi 20 liradan satılan palamudun fiyatı tezgâhta 3-4 liraya indi

Palamut 3 lira

Balık sezonunun ilk 3 gününde kuzey rüzgârları etkili olunca balıkçılar için sezon kötü başlamıştı. Ancak 4 Eylül’den itibaren havanın düzelmesiyle birlikte palamut akını başladı. Fırtınanın gücünü yitirmesiyle Marmara’dan Karadeniz’e yönelen balıkçılar adeta bayram yaptı.
Ağlara dolan 4 boyda ve ağırlıktaki palamut, balıkçılar kadar vatandaşları da sevindirdi. İstanbul’da palamut fiyatları 3-4 TL’ye kadar düşerken, balıkçılar da tezgâha bol bol gelen balığı kolayca sattı.
Bir günde yaklaşık 100 kasa palamut satmayı amaçladıklarını söyleyen Maltepe Vitamin Balık’tan Yaşar Yıldız, 3 gün önce tanesi 20 TL’den satılan palamudun ucuzladığını gören vatandaşların oldukça sevinçli olduğunu söyledi. Yıldız, “Sezonunun ilk akınını, beklediğimizin bir gün öncesinde yaşadık ve çok sevindik. Fiyatların daha da düşeceğini biliyoruz çünkü palamut akını devam edecek” dedi.