Gündem Palamut bereketi tezgâha yansıdı

Palamut bereketi tezgâha yansıdı

07.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karadeniz’de etkisini sürdüren rüzgârın dinmesiyle ağlara dolan palamutlar balıkçı tezgâhlarını şenlendirdi

Palamut bereketi  tezgâha yansıdı

Av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından beklenen palamut bolluğu başladı. Karadeniz’de etkisini 4 gün sürdüren rüzgârın dinmesiyle ağlara dolan palamutlar, İstanbul’daki balıkçı tezgâhlarını şenlendirdi.
4 gün boyunca İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde avlanan gırgır tekneleri rüzgârın dinmesiyle birlikte Karadeniz’e açıldı. Tuna, Dinyeper, Kızılırmak ve Yeşilırmak gibi önemli nehirlerin taşıdığı tatlı sularla zenginleşen Karadeniz’e ağlarını salan gırgır tekneleri, palamut yakalamayı başardı. Böylece hem balık tüketicisinin hem de balıkçıların beklediği palamut bolluğu da gecikmeli de olsa tezgâhlara yansıdı.
4 boyda satılıyor
Tezgâhlarda palamut, 4 boy ve gramda tüketiciye sunulmaya başlandı. Kadıköy’deki Özmen Balıkçılık’tan Mehmet Kaya, “Birkaç gün gecikmeli de olsa beklediğimize değdi. Kırmızı solungaçlarıyla tezgahlarımızı renklendiren palamut çok ilgi görüyor. Şu anda 350 gramlık 7 TL, 450 gramlık 10 TL, 650 gramlık 15 TL ve 850 gramlık 20 TL’den satılıyor. Vatandaşların ilgisi bizi oldukça memnun ediyor. Günde 50-60 kasa palamut satıyoruz” dedi.
Hamsi 5 liraya düşer
Palamutun ardından hamsi de balıkçıların yüzünü güldürürken, Yaşar Çay, “Taze hamsi 8 TL’den satılıyor. 5 TL’ye kadar düşeceğini umuyoruz ama daha düşmesi hamsinin stoklarına zarar verir. Tezgâhımıza gelen palamut ve hamsi arasında kalıyor ama büyük balık yemek için palamudu tercih ediyor” diye konuştu.