Ekonomi Palm yağı yerine zeytinyağı önerisi

Palm yağı yerine zeytinyağı önerisi

23.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de son günlerde palm yağının kanserojen etkisi üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalara karşı Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) zeytinyağı kullanılması önerisinde bulundu.

Palm yağı yerine  zeytinyağı önerisi

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Kendi ürettiğimiz zeytinyağımız dururken ne olduğu ve nasıl üretildiği bilinmeyen ithal palm yağının gıda maddelerinde kullanılmasını doğru bulmuyoruz. İnsan sağlığı için en yararlı yağ olan zeytinyağımız varken özellikle yemeklik amaçlı yağ ithalatı doğru bir tercih değildir” dedi.

Haberin Devamı

En çok zeytin ağacı Milas’ta

Sahip olduğu 10 milyon zeytin ağacı ile Türkiye’nin en çok zeytin ağacına sahip ilçesi olan Milas’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, ithal yağlar yerine dünyanın en sağlıklı yağı olduğu bilenen zeytinyağının kullanılmasını önerdi.
Türkiye’nin dünyanın en çok zeytinyağı üreten beşinci ülkesi konumunda olduğunu ifade eden Başkan Özer “Türkiye sahip olduğu potansiyel ile kendi ihtiyacı olan yağı kendisi üretebilir. Ülkemizde her yıl 3.5 milyar dolar tutarında yağlı tohum ithalatı yapıyor. Bunun yaklaşık 500 milyon dolarlık kısmı palm yağı. Oysa her yıl ortalama 155 bin ton dolayında zeytinyağı elde ediyoruz. Üstelik zeytinyağı, dünyanın en sağlıklı yağı olarak kabul ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özer MİTSO olarak insan sağlığının korunması amacıyla askeri mutfaklarda, öğrenci yurtlarında, toplu yemek yapılan yemek fabrikalarında zeytinyağı kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi amacıyla TOBB’a ve ilgili bakanlıklara başvurular yaptıklarını anlattı.