Ekonomi Palmali’nin mega yatları Türk Loydu’na emanet

Palmali’nin mega yatları Türk Loydu’na emanet

06.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Palmali Holding’in dünyaca ünlü Palmarina ve Hazar Yıldızı isimli iki mega yatı Türk Loydu tarafından klaslandı. Kurulduğu tarih olan 1962 yılından bu yana her tipte ticari ve askeri gemi klaslama hizmetlerinin yanı sıra, geçmişte geleneksel olarak inşa edilen ahşap tekne ve yatlar ile günümüzde her türlü tekne inşa malzemesinden imal edilen tekne ve yatların klaslanması hizmetini sürdüren Türk Loydu, mega ve süper yatların klaslama hizmetlerini de uzman kadrosu ile sürdürüyor.

Palmali’nin mega yatları  Türk Loydu’na emanet

Türk Bayrağına destek ve Türk Yatçılığını geliştirme çalışmaları kapsamında Palmali Gemicilik firmasının 50 metre uzunluğa sahip Hazar Yıldızı ve 45 metre uzunluğa sahip Palmarina isimli mega yatlar, Türk Loydu uzmanları tarafından klaslanarak denizlere açıldılar.

Torba Yasa sonrası

Türk Loydu tarafından yapılan açıklamada, Türk Loydu’nun yat klaslanması hakkında önemli bir deneyime sahip olduğu, bu sebeple yat endüstrisinde önemli bir rol oynadığı vurgulanarak; yat sahiplerine, yöneticilerine, tasarımcılarına ve tersanelerine yatların tasarım aşamasında, yat yapımında ve hizmet süreleri boyunca hızlı ve değer katan hizmetler sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Türk Bayrağına geçişine kolaylık sağlayan 6770 sayılı Torba Kanun’un Ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından bu çalışmaya destek olmak ve milli gemi filomuzun güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla Türk Bayrağına geçecek yatlara Türk Loydu klasına geçiş konusunda da kolaylık sağlayıcı uygulama başlatıldığı hatırlatılarak, kampanya kapsamında yabancı bir bayraktan Türk bayrağına geçecek olan yatlarda Türk Loydu klasına geçişi esnasında da Türk Loydu hizmet tarifesi üzerinden yüzde 75’e varan indirimler yapıldığı vurgulandı.

Türk Loydu tarafından yapılan açıklamada, 30 Ağustos 2017 Zafer Bayramı’na kadar geçerli olacak bu kampanya hakkında daha detaylı bilginin Türk Loydu Deniz Sektörü - Yatlar ve Küçük Tekneler Birimi’nden alınabildiği belirtildi.

Yazarlar