Dünya Palmira'dan son fotoğraflar!

Palmira'dan son fotoğraflar!

04.03.2017 - 19:06 | Son Güncellenme:

Terör örgütü IŞİD'den ikinci kez kurtarılan antik kentteki tahribat çok büyük. Rus ordusuna ait araçlar ve Rus askerler fotoğraf karelerine girdi.

Palmiradan son fotoğraflar

Suriye rejimine bağlı askerler, antik kent Palmira'yı bir kez daha terör örgütü IŞİD'den geri aldı. Reuters haber ajansı, harabeye dönen antik kentten ilk fotoğrafları bugün geçti.

Haberin Devamı

Fotoğraflarda, terör örgütünün Palmira'yı yerle bir ettiği görülüyor. Rus ordusuna ait araçlar ve Rus askerler, antik kentte. İlk ziyaretçilerin de Palmira'ya geldiği görülüyor.

Palmira son bir yıl içinde iki kez ele değiştirdi. IŞİD, ilk olarak 20 Mayıs 2015’te yoğun çatışmaların ardından Palmira Antik Kenti'ni ele geçirmişti. Yaklaşık bir yıl sonra, Mart 2016'da rejim güçleri kenti geri almıştı.

Ancak Aralık 2016'da Suriye birlikleri Halep'e kaydırılınca IŞİD yeniden harekete geçti ve 11 Aralık'ta Palmira'da ikinci kez kontrolü sağladı.

Palmira, 2011'de başlayan iç savaştan önce ülkenin en popüler turizm merkezlerinden biriydi. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan kent, her yıl on binlerce ziyaretçi çekiyordu.

Haberin Devamı

Daha önce 'putperestlik' olarak gördüğü Bel Tapınağı ve Zafer Takı'nı patlatan terör örgütü, son işgalde tarihi tiyatro ve ünlü Tetrapylon anıtını yıkmıştı. Yıkım, insansız hava araçlarıyla görüntülenmişti.

Palmira'nın tarihi MÖ 19. yüzyıla kadar geriye gidiyor. Yunan ve Roma kaynaklarında ise 1. yüzyıldan itibaren kayıtlarda yer alıyor.