Gündem Pamir’in iddianamesi savcıya iade edildi

Pamir’in iddianamesi savcıya iade edildi

20.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, havuzda boğulmuş halde bulunan küçük Pamir’in annesini suçlayan iddianameyi eksikleri olduğu gerekçesiyle savcılığa geri gönderdi...

Pamir’in iddianamesi savcıya iade edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıyer Zekeriyaköy’de kaybolduktan 30 saat sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in annesi Süverce Dikdik hakkında “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan düzenlenen iddianameyi, eksiklikler olduğu gerekçesiyle soruşturma savcısına iade etti.

Bilirkişi raporu istendi
5 Kasım’da hazırlanan ve onay için kendisine gönderilen iddianameyi inceleyen Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz, dün iddianameyi iade etti.
Başsavcıvekili Yılmaz, iade gerekçesinde, anne Süverce Dikdik’in oğlunun ölümünde nasıl bir kusurunun bulunduğunun detaylandırılmamasını gösterdi. Başsavcıvekili Yılmaz, anne Süverce Dikdik’in kusurunun, olay yerinde yapılacak kapsamlı bir bilirkişi incelemesi ve raporu ile tespit edilerek, değerlendirmede bulunulmasını istedi.

Anneye hapis istenmişti
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Levent Çağıl, 5 Kasım’da hazırladığı iddianamede, anne Süverce Dikdik’in, 3.5 yaşında korunmaya muhtaç olan oğlu için gerekli dikkat ve özeni göstermediğini öne sürerek, “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2 yıl ile 6 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etmişti.
Savcı Çağıl, yaşı küçük olan Pamir Dikdik’in sorumluluğunun annede olduğu gerekçesiyle, baba Serdar Dikdik hakkında “takipsizlik” kararı vermişti.