Yaşlılara, çocuklara, dişlerinden şikayetçi olanlara göre yapılmış pamuk gibi içi yumuşacık kurabiyeleri yedikten sonra mutfağınızdan ve çantanızdan hiç eksik etmeyeceksiniz. Bu kurabiye hamurunun özelliği ele yapışan yumuşak bir hamur olmasıdır ayrıca bu yumuşak hamuru toparlayabilmek için buzdolabında beklettikten sonra elleri yağlayarak kurabiye hamurlarına şekil vermeniz gerekmektedir.

Malzemeler:

2 yumurta

2 orta boy su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

6 orta boy su bardağı un

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı limon suyu

Arzu edilirse 1 çorba kaşığı portakal veya limon rendesi

Yapılışı:

Sırasıyla yumurtalar, toz şeker, süt, sıvıyağ, limon suyu el mikseriyle karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat koyulur ve el mikseriyle veya kaşıkla hamur toparlanır en son limon ve portakal rendeleri ilave edilir. Hamur hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur olacaktır.

Ele yapışan yumuşak hamur yarım saat buzdolabında bekletilir, hamurlar ele yapışmasın diye eller ufak bir kaba konulmuş sıvı yağa batırılarak ceviz büyüklüğünde koparılmış kurabiye hamurlarına şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Kurabiye hamurlarının üzerine toz şeker serpilir ve 200-220 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Kurabiyeler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve az bir süre sonra kurabiyeler buharını dışarı verince tepsinin üzerine havlu kağıt, kağıdın üzerine de ikinci bir tepsi kapatılır ki kurabiyeler taş gibi olmasın.

Dışı nar gibi kızarmış içi pamuk kurabiyeleriniz biraz dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.