Denizli PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

26.12.2014 - 11:17 | Son Güncellenme:

.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Pamukkale Belediyesi geri dönüşüm projesiyle çevreye ve ekonomiye katma değer sağlayacak.
Pamukkale Belediyesi ile DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Pamukkale ilçe sınırları içersinde bulunan mahallelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla sözleşme imzaladı.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, DENÇEV Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına Mustafa Erdoğan’ın imzaladığı işbirliği protokolüne göre, 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca getirilen yasal sorumluluk çerçevesinde, Pamukkale ilçe sınırları içerisinde bulunan bölgelerde geri dönüştürülebilecek nitelikteki atıkların ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 2017 yılı sonuna kadar 3 yıl geçerli olmak üzere geri dönüşüme uygun atıkların toplanması, ayrıştırılması, çevre ve ekonomiye katma değer sağlanacak.
Başkan Gürlesin imza töreninde yaptığı açıklamada, "Pamukkale Belediyesi kendine yakışanı yaparak, çevreye, ekonomiye dünyaya ve yarınlara karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda, var olan kaynaklarımızı özenle kullanmamız bir zorunluluk haline gelmiştir. Ambalaj atıklarının geri kazanımı doğal kaynakların tüketiminde önemli bir tasarruf yapılması anlamına gelmektedir. Çöpe giden ambalaj atıklarını tekrar ekonomiye kazandırmanın yanı sıra çevre kirliliğini de önlemek için bu projeyi başlattık. Geri dönüşüm ile doğal kaynaklarımızı koruyarak ülke ekonomisine katkı sağlanacağı gibi çevre kirliliğini önler. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi atıklar artık çöpe gitmeyecek. Bu önemli çalışma enerji tasarrufu ve istihdam sağlarken, küresel ısınmayı da yavaşlatacaktır. Ayrıca katı atık depolama alanlarımız daha sağlıklı, verimli ve uzun süreli kullanılacak ve enerji tasarrufu sağlanacaktır. Ülke ekonomisine ve ilçe ekonomisine değer katacak bu projeye halkımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.