Denizli Pamukkale Spor Oyunları'na Doğru

Pamukkale Spor Oyunları'na Doğru

22.10.2017 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Pamukkale Spor Oyunlarına Doğru

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale'nin adını Türkiey'ye ve dünyaya sporla duyurmak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Gürlesin, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi'nin desteğiyle gerçekleştirecekleri Pamukkale Spor Oyunları ile çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

Tarihi ve doğal güzelliğin başkenti olan Pamukkale'yi çok daha tanınır hale getirmek için bu organizasyonu planladıklarını vurgulayan Gürlesin, şunları ifade etti:

"Biz Pamukkale'nin adını hem ülkemize hem de dünyaya sporla duyurmak istiyoruz. 27-29 Ekim'de Pamukkale'ye yüzlerce ünlü sporcu gelecek. Biz Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu oyunlarla birlikte kutlamak istiyoruz. 5 dalda ödüllü yarışmalar olacak ayrıca 9 dalda da spor etkinliği yapılacak. Pamukkale Spor Oyunları'ndaki amacımız uluslararası hale getirip, geleneksel olarak her yıl katılımın arttığı bir organizasyon olması. Kısa sürede bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Pamukkale Spor Oyunları ile dünyanın gözü burada olacak.Tüm vatandaşlarımızı gerçekleştireceğimiz Pamukkale Spor Oyunları'nı izlemeye ya da katılmaya davet ediyorum."

Haberin Devamı

Yarı maraton, masa tenisi, karate, kick boks ve basketbol müsabakalarının yapılacağı, topuklu ayakkabı yarışı, minik ayaklar yarışı, balondan basket atma etkinliği, okçuluk gösterisi, yamaç paraşütü gösteri uçuşu, yelken kanat uçuşu, Adem Kılıçcı-Mücahit Kulak gösteri maçı, halk koşusu ve şehir içi bisiklet turu etkinliklerinin gerçekleştirileceği Pamukkale Spor Oyunları'na Milli Kick Boksçu Mücahit Kulak, Milli Boksör Adem Kılıççı, Milli Karateci Serap Özçelik, Galatasaraylı eski yönetici Murat Özyer ile Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Basketbol Milli Takımı, Anadolu Efes ve Fenerbahçe eski koçu Aydın Örs ve eski milli basketbolcu Onur Aydın'ın da katılmasının beklendiği bildirildi.