Gündem Pamuklarla karşıladılar!

Pamuklarla karşıladılar!

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özbekistan’ın Şaharteppa köyünde, bölgeye gelecek olan Başbakan Mirziyoyev’i etkilemek için hasat edilen pamuklar tarlalara geri döndü

Pamuklarla karşıladılar

Özbekistan’ın Şaharteppa köyünde, Özbekistan Başbakanı Şevket Mirziyoyev’in köyden geçeceğini öğrenen yetkililer, pamuk işçilerinden daha önce topladıkları pamukları ‘güzel görüntü sağlaması’ amacıyla eski yerlerine geri yapıştırmalarını istedi. Fergana kentinde gerçekleşen olayda, eylül ayının sonralarında Mirziyoyev’in araçla köyden geçeceğinin ortaya çıkmasıyla köyde büyük bir telaş yaşandığı belirtildi. Bir bölge sakini, “İşçilere neden pamukları yapıştırdıklarını sorduğumda, Başbakan’ın köye geleceğini ve herşeyin güzel görünmesini istediklerini söylediler” dedi.

Haberin Devamı


İlk kez yapılmıyor

Fergana kentindeki yetkililerin 2009 yılında kenti ziyaret eden Devlet Başkanı İslam Kerimov’u da memnun etmek için toplanmış pamukları benzer şekilde tarlaya geri koydurduğu, Kerimov’un 2015 yılındaki ziyaretinde ise ağaçları yapma çiçeklerle süslettiği ortaya çıktı. Bu ay başında devlete ait sinema şirketi Uzbekkino’da çalışan sanatçılardan, Taşkent bölgesine giderek tarlada pamuk toplamaları istenmişti. Pamuk, Özbekistan’ın en önemli gelir kaynakları arasında bulunuyor.