Panik Atak

Haberin Devamı

Hayatınızı Kabusa Çeviren Hastalık
Bilişsel terapi yöntemiyle, yüzde 80 Başarılı Sonuç

"Panik Atak" çarpıntı, terleme, titreme, boğulma ya da nefes alamama, göğüste ağrı veya sıkışma, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik gibi belirtilerle ortaya çıkan ve kendini kaybetme, bayılma ya da ölüm korkusunun yaşandığı bir psikolojik rahatsızlıktır.
Panik atak; aslında olmayan bedensel bir rahatsızlığın varmış gibi algılanması ve beynin bu yanlış algıya, yanlış tepki vermesi durumudur.
Panik Ataklar ani başlangıçlıdır ve genellikle hızlı bir şekilde, 10 dakika veya daha kısa bir sürede doruk noktasına ulaşır.
Yaşanan her atak; daha sonrasında yaşanacak atakları besler ve kişi bir kısır döngü içinde, tekrar atak geçireceği endişesi ile sürekli olarak kaygı ve korku içinde yaşamaya mecbur kalır.
Hastalar kalp krizi geçirecekleri, beyninde önemli bir hastalık olduğu, felç olabilecekleri gibi değişik endişelerle sürekli acil servislere başvururlar.
Hastalar çoğu zaman yapılan ilk tetkiklerde yetinmeyip daha ileri tetkik arayışları içinde; beyin tomografisi, beyin MRI, kalp anjiografisi gibi son derece pahalı, zahmetli ve riskli tetkikler yaptırırlar.
Hastaların bir kısmı evde yalnız kalamama, kalabalık yerlere girememe gibi sosyal ve mesleki hayatlarını sıkıntıya sokan sorunlar yaşarlar.
Panik Bozukluk kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha fazla görülmektedir.

Tedavi;

Hastalığın tedavisinde en etkili yöntem psikoterapi teknikleridir, ancak panik atakta ortaya çıkan kaygı ve korkuları azaltmak amacıyla ilaç tedavisinden de yararlanılmaktadır.
Panik Bozukluğunun tedavisinde uyguladığımız en önemli yöntem;
Bilişsel terapi yöntemi ile beyindeki yanlış algıların, yanlış alarmların ve düşüncelerin yerine doğru algıların ve düşünme süreçlerinin monte edilmesi ve stres kontrolünün sağlanmasıdır.
Panik Atak tedavi edilmediği takdirde hem sosyal, hem mesleki, hem de iş hayatımızı olumsuz etkileyen ve hayat kalitemizi düşüren dirençli bir hastalıktır. Daha önce panik atak tedavisi adı altında tedavi olmaya çalışan kişiler çok iyi bilirler ki; etkili ve doğru tedavi yöntemleri uygulanmadığı taktirde bu tedaviler herhangi bir iyileşme sağlamadığı gibi, hasta da ben iyi olamayacağım gibi bir düşüncenin yerleşmesine de neden olmaktadırPanik atak doğru yöntemler kullanıldığında tedavi edilebilen bir hastalıktır ve etkili bilişsel psikoterapi teknikleri ile merkezimizde 8-10 seansta, yüzde 80 başarı oranıyla tedavi edilebilmektedir