Gündem Papa İslam dünyası için Türkiye’ye geliyor

Papa İslam dünyası için Türkiye’ye geliyor

07.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco’nun Kasım ayı sonunda Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi.

Papa İslam  dünyası için Türkiye’ye  geliyor

Vatikan’a yakınlığıyla bilinen internet sitesi Vaticaninsider’ın haberinde, Papa’nın ziyaretinin amacı, İslam dünyası ile iletişime geçebilmek ve Ortadoğu’da yaşanan trajedilere dikkat çekmek. İtalya’da yayımlanan La Repubblica gazetesi ise Papa Francesco’nun planladığı ziyaretin, Ankara’dan üst düzey diplomatik bir kaynak tarafından doğrulandığını belirtti.
Papa’nın Irak, Suriye ve bölgedeki diğer ülkelerde aşırı gruplar tarafından zulme maruz kalan Hıristiyanların haklarını savunacağı belirtildi. Papa’nın Türkiye ziyaretinden sonra Ermenistan’a gitmesi bekleniyor. Papa Francesco, 2006 yılında henüz Buenos Aires’in başpapazı iken Ermeni soykırımı hakkında, “Osmanlı Türkiyesi’nin Ermeni halkına ve tüm insanlığa karşı işlediği en ağır suç” tanımını yapmıştı.

Haberin Devamı

Türk öğrenci geleceği sordu

Geçen perşembe günü Papa Francesco, 5 kıtadan gençlerle Google video sohbeti sayesinde kısa bir toplantı düzenledi. 20 dakikalık video toplantısına Türkiye, Avustralya, İsrail, Güney Afrika ve El Salvador’dan öğrenciler katıldı. İstanbul’dan katılan bir öğrenci Papa’ya, “Gençler gelecekten ne beklemeli?” sorusunu yöneltti. Papa, kristal küresi olmadığını belirterek, “Gelecek kalbinizde, zihninizde ve ellerinizde” yanıtı verdi.