Gündem Papa, Türkiye'den ayrıldı

Papa, Türkiye'den ayrıldı

30.11.2014 - 19:19 | Son Güncellenme:

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, saat 17.00'de askeri törenle Türkiye'den uğurlandı.

Papa, Türkiyeden ayrıldı

Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi'nde tedavi gören Ermeni Kilisesi Patriği Mesrob Mutafyan'ı ziyaret eden Papa ve beraberindeki heyet, buradan konvoy eşliğinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geldi. Konukevinde, Papa Franciscus'u, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile diğer ilgililer karşıladı. Burada yaklaşık 20 dakika kalan Papa Franciscus, daha sonra dinlenme salonundan aprona geçti. Fener Rum Patriği Bartholomeos'la vedalaşan Papa ve beraberindeki heyet, turkuaz halıdan uçağa doğru yürümeye başladı. Askeri kıtanın önünde duran Papa Franciscus, kıtayı Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Haberin Devamı

Selamlamadan sonra uçağa geçen Papa Franciscus'u, Vali Şahin, Bartholomeos ve diğer ilgililer uğurladı. Papa'nın heyette bulunanları uçağın kapısından selamladığı görüldü.

Papa ve beraberindeki heyet, İtalya havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Türkiye ile Vatikan bayrakları bulunan özel uçakla Roma'ya hareket etti.

İstanbul'da 30 saat 31 dakika kaldı

Dün saat 10.29'da Ankara'dan İstanbul'a gelen Papa Franciscus'un İstanbul ziyareti, 30 saat 31 dakika sürdü. Papa Franciscus'un ziyaret boyunca geçiş yapacağı güzergahlar trafiğe kapatılırken, bu noktalarda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Atatürk Havalimanı'nda resmi törenle karşılanan Papa Franciscus, ziyareti boyunca "Renault" marka makam aracı kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Papa'nın Fener Rum Patrikhanesi ziyaretinin 19 Mart 2013'teki göreve başlama ayininde Bartholomeos'un yaptığı davet üzerine gerçekleştiği ve bu ziyaretin Papa Franciscus'un Patrikhane'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğu öğrenildi.