Konut Papa ve Putin sektörü nasıl etkiler?

Papa ve Putin sektörü nasıl etkiler?

04.12.2014 - 10:48 | Son Güncellenme:

ERA Türkiye, Papa ve Putin’in ziyaretleri gayrimenkul sektörünü de hareketlendirecek!

Papa ve Putin sektörü nasıl etkiler

Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Papa Fransuva’nınİstanbul’da özellikle tarihi mekanları gezmesinin Avrupalı turist sayısında önemli bir artışa neden olacağı beklenirken Putin’in de Rusya ve Türkiye arasında 2016 yılının taraflar arasında turizm yılı olmasının planlandığını açıklaması turizm sektörüne doping etkisi yarattı.

Papa'nın ve Putin’in ziyaretleri sonrasında gayrimenkul sektörünün de beklenti içinde olduğunu ifade eden ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan; “Yabancıya satışlar 2015 yılında da önemini korumaya devam edecek. Türkiye 2015 yılında da yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam edecek, Körfez ülkelerinin dışında Rusya ve Avrupa ülkelerinden de Türkiye’ye talep olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yabancıya konut satışının cari açığın kapanmasına yardımcı olduğuna dikkat çeken Baygan, “Türkiye'de yabancıya konut satışı doğrudan döviz girişi anlamında ekonomiye büyük fayda sağlıyor. Özellikle Güney illerimiz yabancı yatırımcının gözdesi. TÜİK verileri de bunu yine ispatlıyor.

Haberin Devamı

Mustafa Baygan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı Ekim ayına ilişkin konut satış istatistikleri içerisinde yer alan yabancıya konut satışı verilerini de değerlendirdi.

Baygan, konuyla ilgili şöyle konuştu: "TÜİK Ekim ayı verilerine baktığımızda yabancıların hala Antalya ilimize ilgisinin sürdüğünü görüyoruz. Yabancılara Ekim ayında bin 806 konut satışı gerçekleşirken yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim ayında ilk sırayı 612 konut ile Antalya almış.

Antalya'yı sırasıyla 556 konut satışı ile İstanbul, 121 konut satışı ile Aydın, 103 konut satışı ile Muğla, 84 konut satışı ile Yalova ve 78 konut satışı ile Bursa izlemiş.

Türk gayrimenkul sektörünün yabancıların radarında olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra yabancıların hızlanan gayrimenkul alımları, her geçen yıl artıyor. Bunda, Türk inşaat firmalarının yurt dışındaki önemli fuarlara katılımının yanı sıra yabancı önemli devlet adamlarının ülkemizi ziyaretleri ve ziyaretler sonucunda oluşan sıcak ilişkiler de bu artışın artmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

ERATürkiye, Ege ve Güney’de de hizmet veriyor

Bodrum'da yeni franchise ofisleriniaçtıklarını ileten Baygan, “ERA Türkiye olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere toplamda 31franchise sayısına ulaştık. Yabancıya konut satışları için kritik olduğunu düşündüğümüz Muğla ve İzmir bölgesinde çalışmalarımıza hız verdik. Türk insanına olduğu gibi, yabancı yatırımcılara da nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.