Dünya Papadan deprem bölgesine sürpriz ziyaret

Papadan deprem bölgesine sürpriz ziyaret

04.10.2016 - 18:47 | Son Güncellenme:

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, İtalya'nın orta kesiminde Ağustos'ta meydana gelen depremin vurduğu kasabalara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Papadan deprem bölgesine sürpriz ziyaret

Papa, sabah saatlerinde öncelikle yarısından fazlasının yerle bir olduğu belirtilen Amatrice kasabasına gitti. Burada çadırlarda yaşayan depremzedelerle bir araya gelen Papa, prefabrik bir okulu da ziyaret ederek, çocuklarla sohbet etti.

Haberin Devamı

Yetkililerden bilgi alan Papa Francesco, enkazlar arasında dolaşarak, bir süre sessizce dua etti. Depremin ilk günlerinde bölgeyi ziyaret etmek istediğini, ancak yoğun şekilde süren arama kurtarma çalışmalarına engel teşkil etmek istemediği için bunu ertelediğini söyleyen Papa, "Şimdi size yakınlığımı ifade etmek için buradayım ve sizin için dua ediyor, acınızı paylaşıyorum" dedi.

Papa daha sonra depremden etkilenen Accumoli ve Arquata del Tronto kasabalarını da ziyaret etti. 24 Ağustos'ta yaşanan 6.0 büyüklüğündeki depremde 297 kişi yaşamını yitirmişti. Ölümlerin 234'ü Amatrice kasabasında yaşanmıştı. Merkez üssü başkent Roma'ya 150 kilometre olan depremin, yaklaşık 4 milyar Euro hasara da yol açtığı belirtilmişti.