Siyaset Paralel, MHP’yi tosbağa kabuğu gibi kullanıp saklanacak

Paralel, MHP’yi tosbağa kabuğu gibi kullanıp saklanacak

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, katıldığı iftar yemeklerinin ardından delegelerle yaptığı kapalı toplantılarda MHP üzerinde oynanan oyunları anlatıyor

Paralel, MHP’yi tosbağa kabuğu gibi kullanıp saklanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP üzerine bugüne kadar beş oyun oynandığını iddia etti Son oyunu MHP’nin ele geçirilmesi olarak açıklayan Bahçeli, “Bu kaleyi düşürme isteği, yel değirmenlerine meydan okuyarak hezeyan nöbetinde çakılı kalmış Donkişot kadar beyhude bir çırpınıştır” dedi. Bahçeli, paralel yapının MHP’yi tıpkı tosbağanın kabuğu gibi kullanıp altına saklanmak istediğini öne sürdü. Bahçeli, çeşitli illerde düzenlediği iftar toplantıları sonrası delegelerle kapalı toplantılar gerçekleştiriyor, MHP üzerinde oynanan oyunları şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

Birinci oyun: Siyasal, sosyal ve ekonomik krizlerle MHP’nin içinde bulunduğu 57. Hükümet’i yıkmak, MHP’siz bir hükümet, sonra da MHP’siz bir Meclis tasarlamaktı. Biz bu oyunu gördük, millete gidelim dedik. Ne var ki, aziz milletimiz 3 Kasım 2002’de bizi de diğerleriyle aynı kefeye koydu ve Meclis dışına aldı.

İkinci oyun: 1 Ağustos 2009’da Polis Akademisi’nde 12 kötü adamın katılımı, iktidarın PKK’ya iyice yanaşmasıyla somutlaşan, “demokratik açılım” zırvasıyla başladı. Biz yıkım dediğimiz bu açılıma direndik, milli, güçlü ve etkili muhalefetle AKP’nin oyununu bozduk. Yıkımı durdurduk.

Üçüncü oyun: 12 Eylül 2010 anayasa referandumu sonucuna bakarak Meclis dışında kalmayacağımızı anladıkları için kaset rezaletiyle partimizi küçük düşürmenin arayışına girdiler. Burada da paralel yapı başroldeydi.

Haberin Devamı

Dördüncü oyun: 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından açıkça sahnelendi. MHP, yüzde 60’lık PKK bloğunun içinde gösterilmek istendi. Şahsıma bir ucu Kandil’de, diğer ucu İmralı’da bulunan Başbakanlık teklif edildi. Kesinlikle de pişman değilim.

Beşinci oyun: 1 Kasım’dan sonra beşinci oyun hemen devreye alındı. Bu defa irade ve tercihlerine her zaman saygı duyacağım muhterem delege arkadaşlarımın imzası alınmak suretiyle Olağanüstü Tüzük Kurultayı için dört bir koldan faaliyet başlatıldı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçim kampanya döneminde mahallelerinde bile dolaşmaktan aciz kalmış malum isimler, birden bire illeri gezmeye, telefonlarla değerli dava arkadaşlarımı aramaya koyuldular.

Donkişot çırpınışı

Bahçeli, MHP’nin milletin son kalesi olduğunu vurgularken, “Bu kaleyi düşürme isteği, yel değirmenlerine meydan okuyarak hezeyan nöbetinde çakılı kalmış Donkişot kadar beyhude bir çırpınıştır” dedi. Bahçeli, şöyle devam etti: “Etap etap oynan bu oyunun senaristleri okyanus ötesinde, oyuncuların bazıları içimizde, bazıları da çevremizdedir. MHP’yi, tıpkı tosbağanın kabuğu gibi kullanıp altına saklanmak isteyen paralel çeteye bekçilik yapanlar, aslında tuzağın ta kendileri olduğunu bilmeyecek kadar kör ve şuursuzlar mıdır?”

Haberin Devamı

Beşinci oyunu da bozacaklarını belirten Bahçeli, “Biz oyun bozmada ustayız. Yine bozacağız. Biz oyuncuların maskesini indirmede tecrübeliyiz. Yine indireceğiz” dedi.