Gündem Paralel yapı iddianamesi kabul edildi: 74 şüpheli

Paralel yapı iddianamesi kabul edildi: 74 şüpheli

23.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya merkezli 19 ilde ’Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik ’Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ suçlamalarıyla 31’i emniyet mensubu olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu 74 kişi hakkındaki hazırlanan iddianame, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

Paralel yapı iddianamesi kabul edildi: 74 şüpheli

Soruşturma kapsamında geçen 22 Mayıs günü 74 kişiye yönelik yapılan operasyonda, gözaltına alınan 43 kişiden 38’i serbest bırakıldı. Aralarında 2008’de Okyanus Şirketler Grubuna yöneli operasyonda dönemin Konya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan polis başmüfettişliğinden ihraç edilen 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Tamince de şüpheli

Gözaltına alınamayan şüphelilerin çoğu ise yurt dışında. Yargılanacak 74 kişi arasında ’Terör örgütüne yardım etme’ suçundan oteller zinciri sahibi ünlü işadamı Fettah Tamince de bulunuyor. Tamince’nin yargılanacağı konu ise Mevlana Üniversitesi olarak eğitim veren binanın devriyle ilgili.