Dünya Paranın aldığı her şey gitti!

Paranın aldığı her şey gitti!

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karayipler’i harabeye çeviren Irma Kasırgası’nın güzergâhını izleyen Maria, saatte 260 kilometre hızla Dominica Adası’nı vurdu. Dominica Başbakanı Skerrit, “Paranın alabileceği her şeyi kaybettik” dedi

Paranın aldığı her şey gitti

Tam üzerinden geçti
ABD ve Karayipler’de onlarca kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası’nın ardından oluşan Maria, cennet adaların üzerine kâbus gibi çöktü. Dün saatteki hızı 260 kilometreye ulaşan Maria ilk olarak Dominica Adası’nı vurdu. Irma’da harabeye dönen ada aynı felaketi dün Maria’da da yaşadı. 72 bin nüfuslu adanın tam üzerinden geçen kasırga çok büyük hasara neden oldu. Dominica’nın Başbakanı Roosevelt Skerrit, “Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik” dedi.
Sırada Porto Riko
Kategori 5 seviyesindeki Maria, daha sona yönünü yine Irma’nın vurduğu Virgin Adaları ve Porto Riko’ya çevirdi. Irma iflasın eşiğindeki Porto Riko’da 1 milyar dolar hasara neden olmuştu. Yaralarını saramadan ikinci bir kasırga bekleyen Porto Rikolular su ve gıda stoku yapmaya başladı. Adalar ülkesinde halen 70 bin kişi elektrikten mahrum. 20 bin kişi oluşturulan sığınaklarda yaşıyor. Maria Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adaları’nı da vuracak.

Maria Kasırgası’nın bugün direkt olarak 3.4 milyon nüfuslu Porto Riko’yu vurması bekleniyor. Yerel halk uyarılar üzerine dükkanlarını tahta levhalarla kapatmaya başladı. Virgin Adaları’nda da ordu gıda dağıtıyor.

Haberin Devamı