Editörün Seçtikleri Parasız alışveriş dönemi başlıyor

Parasız alışveriş dönemi başlıyor

04.03.2015 - 12:47 | Son Güncellenme:

Alman yazılım ve pos sistemleri üreticileri, Türkiye’deki ortakları Omni ile birlikte işletmelere nakit para olmadan güvenli ve kontrollü bir sistem sunuyor.

Parasız alışveriş dönemi başlıyor

Sistemin ismi Bonvito. Özellikle sirkülasyonun fazla olduğu işletmeler için çok büyük bir avantaj olan Bonvito ile bir anlamda işletme kendi ödeme kartı ile çalışıyor. Plajlar, gece klüpleri, stadyumlar, kantinler gibi hem kalabalık hem de yoğun olan işletmeler tarafından özellikle tercih edilen sistem, müşterileri aynı zamanda cüzdan, çanta taşıma derdinden kurtaracak. Müşteriler işletmenin verdiği ödeme kartlarına nakit para yükleyerek daha sonra bu kartı kullanarak ödeme yapabiliyor ve hatta istenen müşterilere kredi verilebiliyor.

Nasıl çalışıyor?

Kartlara POS sistemi ile kolay ve hızlı bir şekilde yükleme yapılıyor ve sonrasında yüklenen miktar kadar kullanım hakkı oluyor. Müşteri kartla ödeme yapmak istediğinde karşılık gelen ödeme yöntemi POS sisteminde seçiliyor ve kart okutuluyor. Ödeme işlemi tüm şubelerde de yapılabiliyor. Kaybolması durumunda kart kolaylıkla yenilenebilir çünkü yüklenen kredi kartta değil sistemde tutuluyor. Ön ödeme özelliğinin yanı sıra bireysel müşterilere, müşteri gruplarına ya da tüm müşterilere belirlenen miktarda bir kredi limiti koyabilme imkanı sağlayan kart aynı zamanda eşsiz bir hediye alternatifi.

Avantajları nelerdir?

Ön ödemeli kullanımda tüm müşteriler, müşteri grupları ya da bireysel müşteriler için müşteri kartına maksimum yükleme miktarını işletme belirliyor. Kart sahipleri kartla aylık, haftalık ya da günlük ne kadar harcama yapacaklar ise istedikleri miktarda yükleme yapabiliyor. Kredi tipi kullanımda tüm müşteriler, müşteri grupları ya da bireysel müşteriler için açık kredi miktarını işletme belirliyor. Müşteri istediğinde sizin belirlediğiniz sınırı daha aşağıya çekebiliyor. Kredi, kart yerine sistemde tutulduğu için üst düzey güvenlik sağlıyor.

Omni Hakkında

1996 yılında kurulan Omni Yazılım ve Donanım Ticaret ve Sanayi A.Ş., restaurant, fastfood, pastane, kahve zincirleri, kulüp, dernek, okul kantinleri vb. gibi yiyecek içecek işletmelerine satış noktası (Pos) otomasyonu sağlamaktadır. Omni A.Ş. Almanya ve Avrupa’ nın lider firması Vectron AG’ nin Türkiye, Kıbrıs, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’daki tek ana dağıtıcısıdır. Dünya Pos pazarının en üstün Pos sistemi olan Alman kökenli Vectron’un Mali Onaylı POS Sistemi‘nin yanı sıra kendi geliştirdiği NovaStock Stok Yönetim Sistemi’ni ve NovaLook Web Raporlama Sistemi’ni müşterilerine sunan Omni A.Ş., İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir bölge ofisleri ile konuk ağırlama ve yiyecek/içecek sektörüne danışmanlık, satış ve 7/24 hazır olan uzman teknik kadrosu ile satış sonrası destek hizmetlerini sağlamaktadır.

Yazarlar