Gündem Parasızlıktan dava açamadık

Parasızlıktan dava açamadık

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nevşehir’de elektrik trafoları servisinde işçi olarak alışan 30 yaşındaki Mustafa Volkan Dilaver’in hayatı 2013 yılının Eylül ayında altüst oldu.

Parasızlıktan dava açamadık

Göreme’de 2 kadın Japon turiste saldırarak, turistlerden birini öldürmek diğerini de yaralamakla suçlanan Dilaver, bir anda Nevşehir’in en nefret edilen simasına dönüştü. 2 gün cezaevinde kalan Dilaver, akrabası olan Fatih Uyar’ın suçunu itiraf etmesi sonrası serbest bırakıldı.
‘Yine mağdurum’
Zor günler geçiren Dilaver, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen ‘mağdurum” diyor;
“Yanlış anlaşılmadan sonra 1.5 yıl işsiz kaldım. Kimse bana iş vermedi. İnsanlar yüzüme farklı bir şekilde bakmaya başladı. Olaydan dolayı nişanlım da benden ayrıldı. Bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan annem işten kovuldu. Gerçekler ortaya çıkınca serbest kaldım. Suçsuz olduğum anlaşıldıktan sonra bile insanlar bana ve aileme farklı bir gözle baktı. Ağabeyim ve kardeşlerim iş bulamadı. Bu olay yüzünden kimse bana kız vermiyor.”
Niğde Açık Cezaevi’nde bulduğumuz Dilaver, yaralamadan 4 yıl 10 ay hapis cezasını doldurduğunu söylüyor. Cezanın 2012’de karıştığı kavga nedeniyle verildiğini anlatan Dilaver, “4 arkadaş bara gitmiştik. Sopa ve demirlerle bize saldırdılar. Yanımdaki arkadaş bıçakla karşısındaki adamı yaraladı. Mahkemede arkadaşım suçunu kabul etti ama yaralanan benim de yaptığımı söyleyince ceza aldım.”
Parasızlıktan
Yaşanan olaylardan dolayı birçok zorluk yaşadıklarını dile getiren Dilaver’in annesi Emine Dilaver de, “İşimden kovulduktan sonra bir depoda çalışmaya başladım. Ev almıştık ama Mustafa işsiz kalınca krediyi ödeyemedik. Oğlum böyle bir şey yapmadığı halde yapmış gibi davranan kendini bilmez insanlar var. Avukatlar suçsuz yere tutukluluk nedeniyle dava açmak için çok para istedi. Bizim ekmek alacak paramız yok. Biz de dava açmadık” dedi.