Dünya Paris saldırılarında 13 ‘trajik’ ihmal!

Paris saldırılarında 13 ‘trajik’ ihmal!

09.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika’da polisin faaliyetlerini denetleyen komite, Paris’te kasım 2015’te meydana gelen ve 129 kişinin öldüğü saldırıları önleme fırsatının, “personel eksikliği” nedeniyle kaçırıldığını belirledi!

Paris saldırılarında  13 ‘trajik’ ihmal

BBC’ye göre “P Komitesi”nin “trajik” bulgular içeren raporunda, Belçika polisinin, Paris’teki saldırıları 13 kez önleme fırsatı varken, saldırganlara, personel eksikliği gerekçesiyle müdahale etmediği belirtildi.

Belçika’daki “De Tijd” gazetesinin ulaştığı rapora göre, zanlılardan Salah Abdeslam’ın diğer saldırganlarla teması Şubat 2015’te belirlenmiş, yaptığı görüşmelerinin kayıtları da elde edilmiş. Ama personel yetersizliğinden, hiç işlem yapılmamış. İspanyol makanları, ülkelerine Mart 2015’te giren ve Paris saldırılarında kendisini havaya uçurduğu belirlenen İbrahim Abdeslam’la ilgili Belçika’dan bilgi istemiş, ancak buna da yanıt, 6 ay sonra saldırıların ardından verilmiş.

Komiteye göre, Abdeslam kardeşlerin radikalleştiği ve IŞİD’le ilişkileri de, Brüksel batı bölgesi polisince biliniyordu, ama önlem alınmadı.

Raporda, Paris’te kendisini havaya uçurduğu açıklanan Bilal Hadfi’nin Suriye’den döndüğünün bilindiği, yine personel eksikliğinden 6 ay hiçbir işlem yapılmadığı belirtildi.

Saldırıların planlayıcısı olduğu söylenen Abdelhamid Abaaoud konusunda da ciddi ihmal yaşandı ve Batı Avrupa’da saldırı planladığının bilinmesine rağmen, polisçe federal savcılığa bilgi verilmedi.