Gündem Park dünyanın koruması altında

Park dünyanın koruması altında

17.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay 6. Dairesi’nin Taksim Yayalaştırma Projesi için verilen iptal kararını kaldırması üzerine Taksim Dayanışması, ‘Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin’ dedi

Park dünyanın koruması altında

Taksim Dayanışması üyeleri, Danıştay 6. Dairesi’nin Taksim Yayalaştırma Projesi için verilen iptal kararını kaldırmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı artık sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin hatta tüm dünyanın koruması altındadır” denildi.
Taksim Dayanışması üyelerinden Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün, TMMOB’un Karaköy’deki merkezinde Danıştay 6. Dairesi’nin karar düzeltme kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Toplantıya CHP İstanbul milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı ve Onursal Adıgüzel ile HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün de katıldı. Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını yapan Mücella Yapıcı, kararın “zorlama ve ısmarlama” olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bu ‘karar düzeltme’ kararı; iktidarın, siyasi ve doğal tarihi ve kültürel varlıklarımızın yağması üzerinden sürdüğü kısa vadeli ekonomik çıkarları uğruna neleri göze aldığının ve yargı üzerindeki baskısını nasıl gerçekleştirdiğinin gerçek bir kanıtı niteliğindedir. Danıştay 6. Dairesi’nin Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’nin iptalini onayan kararında şartlardan hiçbirisinin bulunmadığı açıktır.”
Yapıcı açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
“Bütün mesleki, bilimsel ve etik kuralları yok sayarak verilen emirler doğrultusunda yok hükmündeki bu kararı oluşturanlar çok iyi bilmelidir ki; Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan, Mehmet İstif ve Fadime Ayvalıtaş’ın zihnimizden silinmeyen gözleri; sizlerin ve Taksim Meydanı’nın üstündedir. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı artık sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin, hatta tüm dünyanın koruması altındadır. Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin!”

Haberin Devamı

‘Aklımıza mıh gibi kazıdık’
Avukat Can Atalay ise, “Danıştay 6. Dairesi’nin yeni üç üyesi çok ağır bir vebal altındadırlar. Hâkimlik mesleğinin arkasına gizlenemezler. Bu vebal onları takip edecektir. İsimlerini aklımıza mıh gibi kazıdık” dedi.