Otomobil Park halindeki itfaiye aracına çarptı, suçu otomatik pilota attı

Park halindeki itfaiye aracına çarptı, suçu otomatik pilota attı

24.01.2018 - 18:06 | Son Güncellenme:

Kaliforniya eyalaetinde ki bir kaza duyanlara yok artık dedirtti. Alkollü bir sürücü park halinde ki itfaiye aracına çarptı ve suçu otonom pilot'a attı.

Park halindeki itfaiye aracına çarptı, suçu otomatik pilota attı

Mustafa Çomak / Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elektrikli araç ve otonom pilot ile gündeme gelen Tesla şimdide bir trafik kazası tutanaklarında yer aldı. Park halindeki bir itfaiye aracına çarpan bir Tesla sürücüsü, yasal sınırın iki katı alkollü çıkınca araç otomatik pilottaydı diyerek suçu Tesla'nın üzerinde atmaya çalıştı.

Trafik kazalarında hiç bir sürücü kendisini suçlu olarak görmemiştir. Fakat bu trafik kazasında sürücü kendini aklamak için suçu otomatik pilota atarak kendi içini rahatlatma ve davadan kurtulmak için görülmemiş bir yönteme başvurdu. Birleşik Devletler’in Kaliforniya eyaletindeki sürücü alkolün etkisiyle mi yoksa gerçekten böyle bir sorundan dolayı mı bu ifadeyi verdiği bilinmiyor.

Direksiyon başında uyumasına rağmen Otonom pilot'a suç attı.

Culver şehrindeki park halinde olan bir itfaiye aracına çarpan sürücü, yasal limitin iki katı alkollüydü. Fakat sürücü kaza ile ilgili yaptığı savunmada aracı kendisinin sürmediğini, aracın otomatik pilotta olduğunu ve bu nedenle aracı kontrol etmediğini, dolayısı ile ‘ayık’ olması gerekmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Otomobil teknolojileri oldukça gelişti. Otomobillerimiz artık bulunduğumuz şeritleri algılıyor, çevremizdeki araçlarla mesafemizi algılıyor, kendi kendine aracı park ediyor. Bunlar güzel gelişmeler. Fakat Tesla bile her fırsatta araçlarının tamamen otonom olmadığını ve araç sorumluluğunun sürücüde olduğunu belirtiyor.

Tesla kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk, gelecekte otomobillerin tam anlamı ile otonom olabileceğini söylüyor. Musk’ın söylediğine göre gelecekte gösterge paneline bakmamız gerekmeyecek, yolculuk sırasında film izleyebilecek, arkadaşlarımız ile sohbet edebilecek hatta uyuyabileceğiz; fakat gelecekte. Şuan değil diyerek sürücünün kaza esnasında uyumaması ve alkollü olmaması gerektiği tezi doğrulandı.