Gündem Parktaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak

Parktaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak

18.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Pendik’te Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’nda yapılan binanın ne amaçla kullanılması gerektiği belediye tarafından bölge halkına soruldu. Halk oylamasına katılan 705 kişiden 658’i alanın kütüphane kafe olarak kullanılmasını ve özellikle Bosna-Hersek’le ilgili kitapların konulmasını istedi.

Parktaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak

Pendik Belediyesi, Boşnak vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Sapanbağğlar Mahallesi’ndeki 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina yaptı. Bölgenin en büyük parkına yapılan binayı vatandaşların hizmetine sunmadan önce ne amaçla kullanılması gerektiğini halka soran belediye bir halk oylaması yaptı. Referandum için Sapanbağları’nın yanı sıra Yeşilbağlar ve Yeni Mahalle sakinlerinden oluşan 705 kişi sandık başına gitti. İlk seçenek olan oylarını ‘Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı. Seçimde 12 yaş üzeri çocuklarında oy kullandığı seçimden sonra binanın kütüphane kafeye çevrilmesi için proje hazırlanacak. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bölge sakinlerinin kararı için hayırlı olsun dileklerini sundu ve kapalı tesisin en kısa zamanda Kütüphane Kafe’ye dönüştürüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Boşnakça kitaplar olmalı

13 yaşındaki Selen Çolak “Geçmişimizi bilmek önemli. Bir Boşnak olarak Bosna tarihimizi öğrenmek isteriz. Bu yüzden Kütüphane Kafe’de, Aliya İzzetbegoviç’i ve Boşnak tarihini anlatan kitapların bulunmasını isteriz” dedi.

Parktaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak