Gündem Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanabilirim?

Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanabilirim?

31.08.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama uygulaması Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan resmi bir uygulamadır. Parsel pafta sorgulama işlemleri ile vatandaşlar arazilere ait bilgilere erişim sağlayabiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemini genellikle inşaat sektöründe yer alan bireyler kullanıyor.

Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanabilirim

Gündelik hayatınızda sıkça duyduğunuz işlemlerden biri de parsel pafta sorgulamadır. Parsel pafta sorgulama adında gerçekleştirilen bu sınavlar sayesinde vatandaşların her biri pek çok işlem kolaylığına sahip olmuş olur. Herkesin yediden yetmişe kullanımda olduğu online hizmet üzerine gerçekleştirilen bu pratik işlemlerin yapılmasından hemen sonra bizlerin kullanıma geçtiği bu parsel pafta sorgulama işlemi pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Parsel pafta sorgulama işleminin bizlere verdiği hizmet oldukça büyüktür. İmar yasalarına göre belirlenen bazı parsellerin kime ya da kimlere ait olduğu hakkında bilgi veren bu sorgulama işlemi bizlerin Tapu Müdürlüklerine gitmemize gerek duymadan kısaca merak ettiklerimizin karşılığını verir. Çünkü artık internetin kullanımı yaygınlaştığı biçin bizler daha kolay bir şekilde bazı işlemlerimizi yapabiliriz. Gerçekleştirilen bu sistemlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. Vatandaşların hızlı bir şekilde kullanımda olduğu bu parsel pafta sorgulama işlemi internetten online şekilde hizmet vermektedir. İnternete bağlı olduğunu her türlü ortamda sizler bu işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Planlarınızı, projelerinizi harekete geçirmek için ihtiyacınız olan parsel alımında kullanabileceğiniz bu uygulama sizlere her zaman hizmet vermektedir. Çünkü sistem internet ile çalıştığı için vatandaşlar da rahatlıkla bu işlemlerini kolayca yapabilirler. Bizler de bu noktada yapılan çalışmalara katılabiliriz. İmar yasalarına göre belirlenmiş olan bu tapu sahibini bizler eğer istersek interneti kullanarak en geniş bilgilere ulaşabiliriz. Almak istediğiniz ve ya almayı düşündüğümüz taşınmaz malın yeri imar durumu gibi ya da üstünüze kayıtlı olan arsa mal veya mülkün sorgulama işlemlerini bu resmi internet sitesi üzerinden bulunduğunuz il veya ilçedeki tapu kadastro müdürlüğüne gitmeden kolayca halledebilirsiniz. Çünkü artık uzun işlemlerle uğraşmak hiç kimse istemez. Ayrıca buna zaman ayırmak da oldukça zordur. Bu ihtiyacınız olan parsel pafta sorgulamanızı yapabilmek için illa ki bu kuruma gitmenize gerek kalmamıştır. Kısa bir sürede bu işlemi sizin ellerinize sunana teknolojik yapı üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmek artık çok daha kolay bir hal almıştır. Sorgulama sisteminden hizmet almaya başlayan vatandaşlar da kısa sürede bu parsel pafta sorgulama işlemini de yapacaklardır. Parsel pafta sorgulama işlemi bu işlemler arasından en kolay ve de yapılması en pratik bir işlem olarak gösterilebilir. Çünkü resmi bu siteye aynı parsel pafta başlığını girerek ulaşabilirsiniz. Ardından karşınıza açılacak olan sorgulama sayfası üzerinde bulunan basit il, ilçe, köy, belge, ada gibi bilgileri sisteme geçirmeniz gerekir. Tüm bu bilgileri sayfaya girdikten hemen sonra sorgulama butonuna basarak bu elde etmeniz gereken tüm parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz. Artık parsel pafta sorgulama işlemini internetten yaparak diğer işlerinizi ertelemek durumunda kalmayacaksınız. Merak ettiğiniz bir arsanın hangi kuruma ya da kime ait olduğunu öğrenebilmek için, rastgele yolda karşılaştığınız imarın tapusu hakkında tüm merak ettiğiniz şeyler bu parsel pafta sorgulama işleminde bulabilirsiniz.