Gündem Parsel pafta sorgulama işlemleri ile hangi bilgileri elde edebilirim?

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile hangi bilgileri elde edebilirim?

20.09.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün sunmuş olduğu hizmet ile Parsel Pafta sorgulama hizmetinden internet üzerinden faydalanabilirsiniz. Arsa veya arazi işlemleri arasında Parsel Pafta Sorgulama en önemli yeri alıyor. İnternet üzerinden Parsel Pafta Sorgulama yapmak istiyorsanız tüm detaylar haberimizde.

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile hangi bilgileri elde edebilirim

Parsel Pafta Sorgulamalarını internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Parsel Pafta Sorgulama arsa ve arazi sahipleri veya arsa ve arazi sahibi olmak isteyen kişiler için büyük önem taşıyor. Satın alınacak taşınmazın tüm bilgileri bu sorgulama sonunda öğreniliyor. Sorgulama sayesinde tüm dolandırıcılık ve yasa dışı işlemlerin önüne geçiliyor.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel Pafta Sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından internet üzerinden verilen bir hizmet. TKGM resmi internet sayfasına giriş yaparak Parsel Pafta Sorgulama yapabilirsiniz. TKGM internet sayfasına giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada bulunan bilgileri doldurmanız gerekiyor. “ İl, İlçe, Mahalle, Ada, Parsel” bilgileri ile sorgulama yapılıyor. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra sayfada bulunan haritada parsel paftanın bölgesi işaretleniyor ve üzerine tıkladığınız takdirde taşınmazın tüm bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Harita üzerinde bulunan menü sayesinde “Mesafe Ölçme, Konum Gösterme, Haritadan Sorgulama, Komşu Parselleri Görüntüleme, Yol Tarifi Oluşturma, Koordinat İndir, Yazdır” işlemlerini de yapabiliyorsunuz. Parsel Pafta Sorgulaması yapacağınız taşınmazın gerekli mevkilere mesafesini kolayca ölçebilir, komşu parsellerini de bu menü ile görebilirsiniz. Eğer gitmek isterseniz de yol tarifi oluşturarak en kısa yoldan taşınmaza ulaşabilirsiniz. Sayfanın sol kısmında bulunan “ İl, İlçe, Mahalle, Ada, Parsel” bilgilerini girmeden harita üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için harita üzerinde Parsel Pafta Sorgulama yapmak istediğiniz yeri bulunuz. Yeri bulduktan sonra haritanın hemen üstünde bulunan menüden Haritadan Sorgula aracını seçiniz. Araç seçili iken istediğiniz yerin üzerine tıklayarak, parsel paftasını sorgulayabilirsiniz. Parsel Pafta Sorgulama işlemini yapabileceğiniz bir diğer adres ise e-Devlet. E-Devlet üzerinden yapılan işlemler genel olarak e-Devlet şifresi ile yapılabilmektedir. Fakat bu sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız yok. E-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapmanız yeterlidir. E-Devlet internet sayfasında bulunan arama bölümünden sorgulama yapacağınız taşınmazın bağlı olduğu belediye aracılığıyla sorgulama yapabilirsiniz. Bağlı olduğu belediyenin İmar Bilgisi hizmeti ile Parsel Pafta Sorgulaması yapabilirsiniz. Burada sorgulama yapmak için iki seçenek bulunuyor. Adres bilgileri ile sorgulama ve ada/parsel bilgileri ile sorgulama. Adres bilgileri ile sorgulama için “Mahalle Adı, Cadde/Sokak Adı, Dış Kapı Numarası” bilgilerini eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Ada/Parsel ile sorgulama yapmak için ise “ Mahalle Adı, Ada ve Parsel” bilgilerini doldurmanız gerekiyor. Dilediğiniz sorgulama yöntemini seçip sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) veya e-Devlet üzerinden Parsel Pafta sorgulama yapılabiliyor. İki yöntemden dilediğinizi seçmek sizin elinizde. Fakat e-Devlet üzerinden verilen hizmette belediye sınırlarında olan arsalar ile ilgili imar durumuna ulaşabiliyorsunuz. TKGM üzerinden verilen parsel pafta sorgulamasında ise harita üzerinde istediğiniz her yerin sorgulamasını yapmanız mümkündür. Ayrıca sunmuş olduğu menü sayesinde farklı özellikleri kullanıp, geniş bilgi alabilirsiniz. İki hizmette devlet güvencesinde verildiği için iki yönteme de güvenebilirsiniz.