Gündem Parsel sorgu sistemi nasıl kullanılır?

Parsel sorgu sistemi nasıl kullanılır?

01.02.2016 - 21:35 | Son Güncellenme:

Parsel sorgulama ve pafta sorgulama işlemlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü online web sitesinden yapabilirsiniz. Böylelikle kamu kurumlarında vakit kaybetmemiş olacaksınız. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Parsel sorgu sistemi nasıl kullanılır

Çağımızın en büyük iletişim kaynağı olan internet ağı sayesinde yapabileceğiniz işlemleri hayal etmeniz bile mümkün değildir. Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerinden tutunda Eğitim, sağlık işlemlerine kadar aklınıza gelen her bütün resmi işlemleri internet ağı üzerinden yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi dijital işlemlerde bize en iyi kolaylığı sağlayan akıllı telefonlar sayesinde internet erişimine bağlanmanız ve yapacak olduğunuz resmi işlemlerinizi bu ortamlar üzerinden halledebilirsiniz. Bu internet sistemi kolaylığına eklenen bir resmi işlemde Tapu kadastro müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yürütülen Parsel pafta sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Alacak olduğunuz taşınmaz malın yeri imar durumu gibi ya da üstünüze kayıtlı arsa mal veya mülkün sorgulama işlemlerini bu resmi internet sitesi üzerinden bulunduğunuz il veya ilçedeki tapu kadastro müdürlüğüne gitmeden kolayca halledebilirsiniz. Bildiğiniz üzere bu işlemin en güzel olan yanı da günlük diğer işleriniz aksamadan evden, iş yerinden ya da bulunmanız gereken başka bir mekândan internet erişimine sahip olmanız halinde kolayca yapabileceksiniz.

Günümüzde artık ileri teknoloji ile donatılan ülkemiz işlemlerimizi ve en ufak meraklarımızı bile çok kolay bir şekilde yanıtlandırmamızı sağlamaktadır. Herkes gün içerisinde mutlaka internete belli nedenlerle başvurmaktadır. Çünkü bizler hayatımızın büyük bir bölümünde internete ya da herhangi bir teknolojik gelişmeye ihtiyacımız olur. İhtiyacımız olan bu teknolojik gelişmelerin bizlere sağlamış olduğu bu mükemmel nitelikte ki kolaylıklar saymakla bitmez.

Haberin Devamı

Çünkü öylesine çok ve öylesine geniş kapsamlı gelişmeler vardır ki her yaştan her vatandaşın gönlünün rahatlığıyla kullanabilecek olduğu bu gelişmeler hız kesmeden ve de hiç durmadan ilerlemekte. Bu ilerleyiş dolayısıyla biz vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırdığı için genel olarak her vatandaş bu teknolojik gelişmelerden memnundur. Her yerde her zaman gerçekleştirebilecek olduğunuz bu teknolojik gelişmelerin sayısı ve de türü her geçen artış göstermektedir. Çünkü hızla büyüyen internet teknolojisinin farkında olan kurumlar bu doğrultuda yol kat etmişlerdir. Vatandaşların bu tür alanlara eğilimin farkında olan kurumlar dolayısıyla bu alanda vatandaşları her zaman memnun etmek istemiştir.

Son dönemlerde oldukça popüler olan bir işlemin adı da parsel pafta sorgulamadır. Artık bizler merak ettiğimiz bir arsanın hangi kuruma ya da kime ait olduğunu öğrenebilmek için çok fazla zaman harcamayacağız. Çünkü gelişen internet sistemi ile artan sorgulama işlemlerinin sayısı oldukça fazladır. Bunlara her gün bir yenisi eklenmektedir.

Haberin Devamı

Sizler de parsel ya da pafta sahibi olmak istiyorsanız ancak gözünüze henüz bir yer bulamamışsanız ancak tesadüfen bir alanla karşılaşırsanız ve de bu alanın kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız hemen parsel pafta sorgulama başlığını internette ki arama motorunuza yazınız. Sonrasında ise karşınıza Tapu Kadastro Müdürlüğünün resmi sayfası açılacaktır. Burada yer alan adres bilgisini sisteme yazdıktan hemen sonra sizler parselin ya da paftanın kime ait olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.