Gündem Parsel ve pafta sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor?

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor?

12.07.2016 - 12:58 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılıyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar yazımızdan destek alarak bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde yer alıyor.

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri internetten nasıl yapılıyor

Parsel sizin de bildiğiniz üzere sınırları harita ile kaplı olan arazilerdir. Parsel pafta sorgulama işlemlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gidilerek yapabilirsiniz. Ama artık gelişen ve ilerleyen teknoloji sayesinde online olarak internet üzerinden parsel ve pafta sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Parsel pafta sorgulama işlemlerini ilgili kurumlara gitmeden sadece dakikalar süren işlemler ile halledebilirsiniz. Bu sayede kurumlara gitmeden o kurumlarda çok vakit kaybetmeden sorgulama işlemlerinizi online bir şekilde çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır. Parsel ve pafta sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmak oldukça basit bir işlemdir. İlk olarak internet üzerinden yapmak istediğiniz sorgulama işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait olan parsel sorgulama uygulamasını internet aracılığı ile o sayfaya tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Web sayfasına tıkladıktan sonra sayfada karşınıza çıkan konum belirlemede bilgisayar konumunuzdan bulunmak istediğiniz yere erişim sağlamak isteyecek platformdan izin ver yazısına tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmakta olan sayfada sizden bazı bilgiler isteyecektir. Sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekir. Diğer bir adımınız ise sorgulama yapmak istediğiniz arazinin bildiğiniz kadarı ile oluşturulmuş olan sorgulama seçeneklerini tıklayarak sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz. Bu seçenek ile yapmış olduğunuz sorgulama işlemi çok kapsamlı ve ayrıntılı bir şekilde sayfada karşınıza çıkacaktır. İdari seçenek üzerinden sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz sizden bazı bilgiler isteyecektir o bilgiler; sorgulatmak istediğiniz arazinin bulunmuş olduğu il, ilçe, mahalle, ada ve de parsel bilgileridir. Coğrafi seçenek üzerinden yapmak istediğiniz sorgulama işlemleri için de sizden bazı bilgiler isteyecektir. Bu bilgiler ise; enlem ve de boylam bilgileridir. Adres seçeneği üzerinden sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz ise sizden istenecek olan bilgiler ise; arazinin bulunmuş olduğu adres bilgileridir. Katman olarak bir seçenek de vardır bu seçenek üzerinden sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz sizden konum bildirmeniz için harita üzerinden seçmeniz gerekir. Parsel ve pafta sorgulama işlemleri sadece Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait resmi web sayfası üzerinden yapılmamaktadır. E- devlet sistemi üzerinden de parsel ve pafta sorgulama işlemi yapılmaktadır. Fakat e- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmeniz için e- devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer e- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden işlem yapamazsınız. E- devlet şifresi çok basit bir işlem ile alınmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız ile e- devlet şifresi size özel sizin bilgileriniz ile hazırlanarak sadece 2 TL işlem ücreti vererek sahip olabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra internet aracılığı ile e- devlet sistem sayfasına giriniz. Ve daha sonra e- devlet sistemi üzerinden almış olduğunuz şifre ile parsel pafta sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.