Siyaset Parti içi tartışmalar bitti, hedef seçimler

Parti içi tartışmalar bitti, hedef seçimler

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tüzük kurultayının ardından gerçekleştirilen ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, kurmaylarına, “seçimlere hazır olun” talimatı verdi.

Parti içi tartışmalar bitti, hedef seçimler

Kılıçdaroğlu’nun, “Tüzük kurultayımızı tamamladık. Artık parti içi tartışmaların tamamı bitmiştir. Şimdi tek hedefimiz yerel seçimler. Her an seçim olacakmış gibi hazırlığımızı yapalım” dediği öğrenildi. CHP MYK, dün Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. 3 saat süren toplantıda, TBMM’de kabul edilen, “ittifak” teklifi, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin gelişmeler, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusu ve 2019 seçimlerine yönelik hazırlıklar kapsamlı olarak ele alındı. Genel başkan yardımcılarının kendi alanlarında, kurula ayrı ayrı sunum yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

AYM süreci

Alınan bilgilere göre toplantıda, “ittifak” kanununun Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürülmesi süreci değerlendirildi. Kanunun öncelikle seçim güvenliğine ilişkin maddelerinin yüksek mahkemeye götürülmesi fikri benimsenirken, “ittifak” ile ilgili bölümler üzerinde ise parti hukukçularının çalışma yapması kararlaştırıldı. Toplantıda, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ve görevlerinden ihraç edilenler için AYM sürecinin başlatılması konusunun da konuşulduğu, bu sürecin nasıl işleyeceğine yönelik kararların da parti içi çalışmanın ardından alınacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantının sonunda bir değerlendirme yaparak, MYK üyelerine, “seçimlere hazır olun” talimatı verdiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, partisinin tüzük kurultayını da anımsatarak, “Tüzük kurultayımızı tamamladık. Parti içi tartışmaların tamamı bitmiştir. Şimdi tek hedefimiz yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bununla ilgili yalnızca sizler değil, tüm partili arkadaşlarımız görev bilinci içinde hareket edecektir. Sıkıntı yaşanmaması da sizlerin görevidir. Her an seçim olacakmış gibi hazırlığımızı yapalım” ifadelerini kullandığı belirtildi.