Edirne Partiler Ve Adaylar Seçim Hazırlıklarını Sürdürdü

Partiler Ve Adaylar Seçim Hazırlıklarını Sürdürdü

21.06.2018 - 17:02 | Son Güncellenme:

.

Partiler Ve Adaylar Seçim Hazırlıklarını Sürdürdü

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne milletvekili adayı İlyas Akmeşe, seçim çalışmaları kapsamında köylerde ziyaretlerde bulundu.

Haberin Devamı

Akmeşe, Akmeşe, Üyüklü Tatar, Doyran, Orhaniye, Karakasım ve Tayakadın köylerini ziyaret etti.

Akmeşe, diğer parti adaylarının Edirneli olmadıklarına işaret ederek, mevcut vekillerin de Edirne’de bulunmadıklarını söyledi,

Buna karşılık kendisinin Edirne’de doğduğunu, Edirne’de yaşadığını dile getiren Akmeşe, şunları kaydetti:

"Gidecek bir yerim de yok. Allah uzun ömür versin ama yine burada vefat edeceğim. Diğer partilerin adaylarına bir bakın. CHP’deki ilk iki sıranın Edirne ile alakası bile yok. Okan Gaytancıoğlu’nu buradan vekil olana kadar tanıyan var mıydı, yoktu. Tekirdağ’daydı geldi burada vekil oldu. Görevi bitsin yine oraya dönecek. Havsalıyım der ama ikametgahı Tekirdağ’da. İkinci sıradaki Erdin Bircan İstanbullu. Onun zaten Edirne ile hiç ilgisi yok. Ama mikrofonu verdin mi çok ahkam keser. Milletvekili olmasalar Edirne’de görme şansımız yok. Bilmiyorum köylerinize ziyarete geldiler mi? Gelmezler, çünkü dertleri Edirne değil. Biz buranın evladıyız. Biz destek istiyoruz. İnşallah bize destek olursanız bizde size elimizden gelen desteği oluruz. Sizlere hizmet etmeye hazırız. Eğer Edirneli bir milletvekili olmasını istiyorsanız, şu kardeşinize destek olun. Bende size söz veriyorum her zaman yanınızda olup telefonum sizler için 24 saat açık olacak, devamlı sizinle beraber olacağım."

Haberin Devamı

- CHP Edirne Milletvekili Bircan

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, seçim çalışmaları kapsamında mahalleleri ziyaret etti.

Bircan, Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki kahve ve kafeleri ziyaret etti, buradaki vatandaşların isteklerini dinledi.

Millet için kazanacaklarını aktaran Bircan, "24 Haziran'dan sonra en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Edirne’de 4-0, Türkiye'de CHP'yi iktidar ve Sayın Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız." dedi.

- MHP Edirne milletvekili adayı Albayrak

MHP Edirne milletvekili adayı Taner Albayrak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Keşan ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Albayrak, vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi.

"Türk milliyetçileri 5-10 yıllık dönemlere bakarak değil geçmiş 100 yılı gelecek 100 yılı hesap ederek siyaset üretir." diyen Albayrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türk milliyetçileri en dar düzeylerde meselelere bakıp politika şekillendirmez, dünyada yaşanan bütün gelişmeleri en ince ayrıntısına kadar inceler ve bu meselelerin Türkiye'nin hayrına nasıl fayda sağlayacağını hesap ederek politika üretir. Bakınız bugün Çin’den ABD’ye kadar bütün ülkeler yeni bir siyasi düzenin eşiğinde, Türkiye bu düzende kendine yer açmak istiyor. Türk milletinden güç alan devletimiz oyunları bozuyor, oyunlar kuruyor. Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de, Münbiç'te bu söylediklerim ispat ediliyor. Bugün böylesi bir milli politika üretilmesinde Milliyetçi Hareket’in ve onun lideri saygıdeğer genel başkanım Devlet Bahçeli’nin büyük etkisi var."

- Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısı İriş

Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini bildirdi.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, yeniden büyük Türkiye hedefiyle hareket ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Tarihi bir süreçten geçildiğini aktaran İriş, şunları kaydetti:

"Milletçe iki gün sonra seçime gidiyoruz. Seçim çalışmaları sürecinde bütün siyasi partiler insanımızın sorunlarının çözümüne dair pek çok şeyler söyledi. Saadet Partisi, var gücü ile halkımıza ulaşmıştır. Saadet Partisi, en çok birlik ve beraberliğe vurgu yapmıştır. Milletçe kardeşliğimiz, en önemli değerlerimizdendir. Kardeşliğimizin pekiştirilip güçlendirilmesi, siyasi çalışmalarımızın en büyük kazanımı olacaktır. Özellikle Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, hemen her konuşmasında kutuplaştırmanın, ötekileştir menin büyük kayıplara yol açacağına ısrarla vurgu yapmıştır. Bunun için kullandığı siyasi üslubu toplumda geniş kitlelerce büyük beğeni kazanmıştır."

- MHP Edirne İl Başkanlığı

MHP Edirne İl Başkanlığından yapılan açıklamada, MHP'nin öz değerlerine sıkıya bağlı olduğu belirtilerek, şunları kaydetti:

"MHP oy kaygısıyla hareket etmez, oy kaygısı ile fikirlerinden taviz vermez. Bu yüzdendir ki, 'Önce ülkem sonra partim' şiarını temel düstur kabul eder. MHP için Türk milleti ve onu var eden değerler önemlidir. Bu sebepten dolayı uluslar arası arenada Küresel güçlerin uşağı olma değil, Türkiye’yi tarihine yakışır şekilde Küresel güç haline dönüştürme hedefi vardır. Oy verse de vermese de, Türk milletinin her dönemde en çok güven duyduğu siyasi partidir. Vatandaşlarımız bilirler ki, MHP vardır, Türkiye yanlış yola girdiyse, tehlikeye düştüyse buna karşı çıkacak, uyaracak MHP vardır."

Haberin Devamı

- CHP avukatlardan oluşan ekip kurdu

CHP Edirne İl Başkanlığının seçim güvenliği için avukatlardan oluşan ekip kurduğu bildirildi.

Edirne İl Başkan Yardımcısı Engin Yağcılar, yaptığı yazılı açıklamada, sandık güvenliğini sağlamak için avukatlardan oluşan ekip kurduklarını aktardı.

Avukatların görev paylaşımı ile eğitim çalışması yaptığını aktaran Yağcılar, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Edirne örgütü olarak sandık güvenliğinin sağlanması için her okul çevresinde bir avukatın görev yapmasını sağladık. Seçimin demokratik ve hukuki zeminde gerçekleşmesi için çalışmalarımız ve kontrollerimiz devam edecektir."