Ankara "Partimizin Yetkili Organlarında Verilmiş Bir Karar Söz Konusu Değil"

"Partimizin Yetkili Organlarında Verilmiş Bir Karar Söz Konusu Değil"

19.04.2018 - 11:13 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "(AK Parti Olağan Büyük Kongresinin erkene alınması) Henüz partimizin yetkili organlarında verilmiş bir karar söz konusu değildir" "1 Kasım 2015 seçimlerinden bu tarafa bütün muhalefet partileri ısrarla seçim çağrısı yapıyorlardı, en son grup toplantıları dahil. Dışarıda sürekli seçim çağrısı yapan muhalefet partilerinin, dün seçim çağrısı yapıp da bugün 'baskın seçim' demelerini kabul etmek mümkün değildir"

Partimizin Yetkili Organlarında Verilmiş Bir Karar Söz Konusu Değil

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin erkene alınmasına ilişkin, "Henüz partimizin yetkili organlarında verilmiş bir karar söz konusu değildir." dedi.

Haberin Devamı

Sorgun, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle bir araya geleceği toplantı öncesinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Seçimlerin erkene alışmasına ilişkin, "Muhalefetin eleştirileri var, kimisi 'baskın seçim', kimisi 'bir partinin seçime girememesi için seçimler öne alındı' diyor. Sizin yorumunuz nedir?" sorusuna Sorgun, "1 Kasım 2015 seçimlerinden bu tarafa bütün muhalefet partileri ısrarla seçim çağrısı yapıyorlardı, en son grup toplantıları dahil. Dışarıda sürekli seçim çağrısı yapan muhalefet partilerinin, dün seçim çağrısı yapıp da bugün 'baskın seçim' demelerini kabul etmek mümkün değildir." cevabını verdi.

Sorgun, bunun "aslında seçimden korktuklarını, gerçekten seçim çağrılarında samimi olmadıklarını ifade etmek" anlamına geldiğini belirterek, "Bu asla bir baskın seçim anlamı taşımamakta. Bu konuda herhangi bir tereddüt söz konusu değildir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Seçim teklifinin dün akşam Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra grup başkanvekillerinin imzasıyla TBMM'ye verildiğini hatırlatan Sorgun, yarın da Anayasa Komisyonunda görüşüleceğini, ilerleyen günlerde Genel Kurul'da kabul edildiği takdirde 24 Haziran'da seçime gidileceğini anlattı.

Uyum yasalarıyla ilgili takvimin netleşip netleşmediğine ilişkin soru üzerine Sorgun, 13 Mart itibarıyla kanunlaşan 26 maddelik bir paketin TBMM'den geçtiğini aktardı.

Sorgun, çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, "Bu çalışmalar hem bugün hem de önümüzdeki süreçlerde de sürecek. Bu çok büyük bir dönüşüm, değişim, hükümet sisteminin değişimi demektir. Bir paket geldi, ikinci paket geldi bunlarla bitti anlamı asla taşımaz. Bu süreç yeniden yapılanıyor." ifadesini kullandı.

- "Yetkili organlarında verilmiş bir karar söz konusu değil"

AK Parti Olağan Büyük Kongresinin erkene alınıp alınmayacağına ilişkin soruya Sorgun, "Henüz partimizin yetkili organlarında verilmiş bir karar söz konusu değildir." yanıtını verdi.

Sorgun, aday belirleme sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin, "Biz zaten kendimiz takvimlerimizi her zaman hazır tutarız. Ancak böyle bir karar alındığında uyarlama yaparız. Dün akşam itibarıyla daha önce yerel seçimler için çalışmış olduğumuz takvimi, tabiri caizse bir yıllık takvimi, şimdi önümüzdeki 24 Haziran için uyarlamaya bakıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Seçim takviminin mihenk noktalarının bulunduğuna işaret eden Sorgun, "Biz onları da esas alarak önümüzdeki zaman planlamasını yapıyoruz. Biz de o tarihler kesinleştiğinde onları esas alarak takvimimizi netleştirmiş olacağız. Zaten şu anda üzerinde çalışıyoruz, detayları kalmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Sorgun, cumhurbaşkanı oy pusulasının belli olup olmadığına ilişkin soruyu ise "Biz ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimini yapmıyoruz, halk cumhurbaşkanını ikinci defa seçecek. İttifaka ilişkin de seçim pusulasının nasıl olacağı 13 Mart'ta çıkan seçim güvenliği ve ittifak üzerine 26 maddeyle ilgili çalışmada bunlar var zaten." şeklinde yanıtladı.