Gündem Pasaport kullanım süresi sona eren vatandaşlara pasaport yenileme hizmeti!

Pasaport kullanım süresi sona eren vatandaşlara pasaport yenileme hizmeti!

14.11.2016 - 12:08 | Son Güncellenme:

Türkiye’de pasaport kullanım süreleri sona eren vatandaşlar için pasaport yenileme hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlar pasaport yenileme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirebiliyor. Günümüzde e-pasaport modeli ile birlikte pasaport yenileme işlemlerinde de önemli değişiklikler meydana geliyor.

Pasaport kullanım süresi sona eren vatandaşlara pasaport yenileme hizmeti

21.yüzyıl dünyasında çok uzun yıllardan beri süre geldiği gibi uluslar arası düzeyde seyahat gerçekleştirebilmek için vatandaşı olunan ülkenin pasaportuna sahip olunması gerekliliği hukuki ve yasal olarak uygulanıyor. Bu çerçevede Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen pasaport hizmetleri ile vatandaşların küreselleşen modern yüzyıl dünyasında uluslar arası seyahatlerini son derece pratik ve kaliteli koşullar çerçevesinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede Türkiye’den dünyanın herhangi bir noktasına seyahat gerçekleştirecek vatandaşların pasaport başvurularından pasaport yenileme başvurularına kadar her işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde işlem gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uluslar arası düzeyde ticari veya gezme amaçlı olacağı fark etmeksizin vatandaşların ülkeden çıkabilmeleri bir başka ülkeye girebilmeleri için kesinlikle pasaport sahibi olması gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kullanıcı sıfatı ve kullanım amaçları çerçevesinde sunulmakta olan birbirinden farklı pasaport sınıfları bulunuyor. Bunun yanı sıra günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde, tüm dünyada olduğu gibi vatandaşların almış oldukları pasaportlarının belirli bir geçerlilik süresi bulunuyor. Eğer bu geçerlilik süresi dolar ise vatandaşların pasaportlarının kullanılabilirliğini sürdürebilmek amacı ile pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirmek durumunda kalıyor. Bu çerçevede de vatandaşlar günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde pasaport yenileme işlemleri için doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde modernleşen kamu hizmetleri alanı çerçevesinde daha iyi pasaport hizmetlerinin sunulabilmesi ve pasaport kullanımının oluşturulabilmesi amacı ile pek çok kamu hizmeti alanında olduğu gibi pasaport hizmetlerinde de teknolojik entegrasyon gerçekleştirildi. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’de e-pasaport modeli uygulamaya alındı. Bu şekilde vatandaşların yurtdışı seyahatlerinin çok daha konforlu ve çok daha pratik bir hale getirilmesi sağlandı. Ancak bu durum günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde pasaport kullanıcısı olan vatandaşların geçerlilik süresi dolan pasaportlarına yönelik olarak gerçekleştirmek durumunda olduğu pasaport yenileme işleminde de ciddi düzeyde işlem farklılıkları meydana geldi.

Öncelikli olarak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde her ne kadar e-pasaport modeli ile birlikte pasaportlarda mevcut olan kullanım süresi geçerliliğini devam ettiriyor. Ancak vatandaşlar e-pasaport modeli ile birlikte artık pasaport yenileme işlemi gerçekleştiremiyor. Bunun nedeni ise günümüz modern yüzyıl teknolojisine pasaportların entegrasyonunu sağlayan ve daha kaliteli kullanım imkanı sunan e-pasaport modelinde pasaport yenileme işlemleri yerine geçerlilik süresi dolmuş olan pasaportlara yönelik olarak vatandaşlar tarafından yeni e-pasaport başvurusunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşların tüm e-pasaport başvuru işlemleri ve pasaport yenileme işlemleri çerçevesinde yeni başvurularını daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde e-pasaport hizmetleri sunulmaya başlandı. Bu noktada da günümüz modern yüzyıl teknolojileri ile bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilen vatandaşlar birkaç dakika içerisinde pasaport işlemlerini kurumun bu e-pasaport ekranı üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.