Gündem Pasaport yenileme işlemi EGM hizmeti olan E-pasaport hizmeti ile kolaylaşıyor!

Pasaport yenileme işlemi EGM hizmeti olan E-pasaport hizmeti ile kolaylaşıyor!

06.12.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

Vatandaşların pasaport yenileme işlemlerinde modern yüzyıl çözümleri sunuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü yoğun pasaport yenileme işlemleri konusunda vatandaşlara yeni nesil teknolojilerden yaradım alarak işlem çözümleri sunuyor. Bu şekilde vatandaşların pasaport yenileme işlemleri daha modern ve daha kolay standartlarda gerçekleştirilebilmesinin mümkün olması sağlanıyor.

Pasaport yenileme işlemi EGM hizmeti olan E-pasaport hizmeti ile kolaylaşıyor

Türkiye’de artık vatandaşların yeni nesil ve daha modern standartlara uygun standartlarda kamu hizmetleri ve uygulamaları alabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından modern yüzyıl teknolojileri bu alanda etkin biçimde kullanılıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlara yönelik olarak sunulan pasaport hizmetlerinde de yeni nesil teknolojilerin aktif şekilde kullanılması ile birlikte ortaya çıkan e-pasaport modeli kapsamında pasaport yenileme işlemi gerekliliği meydana geliyor. Özellikle de her geçen gün hızla gel,işen modern yüzyıl teknolojisinin bu alanda sağlamakta olduğu yeni nesil olanakların aktif ve etkin biçimde kullanımının yaratacağı önemli hizmet fırsatlarından ve avantajlarından aktif olarak yararlanabilmesi hedefleniyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilmekte olunan e-pasaport modeline geçiş uygulamaları çerçevesinde vatandaşlar tarafından kuruma son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde pasaport yenileme başvurularının gerçekleştirilmesi gerekliliğinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mevcut durumda pasaport kullanımı gerçekleştirmekte olan vatandaşların pasaportlarında daha modern ve yeni nesil çağdaş dünyaya uygun standartlarda bir pasaport kullanım imkanına sahip olabilmelerinin sağlanabilmesi hususunda çok önemli etkiler sağlanıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde milyonlarca pasaport sahibi olan vatandaş tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne e-pasaport modeli geçişi kapsamı içerisinde gerçekleştirilmekte olunan pasaport yenileme başvuruları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bu alanda çok ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor.

Bu kapsamda da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların pasaport yenileme işlemleri konusunda karşı karşıya kalmakta oldukları yoğunluğun ve işlem gecikmelerin engellenerek daha kaliteli ve daha hızlı standartlarda yenileme hizmetlerinin sunumunun gerçekleştirilebilmesi amacı ie yeni nesil teknolojiden etkin bir şekilde destek alınıyor. Bu kapsam doğrultusunda da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ileri nesil teknolojik ürün ve sistemlerden aktif şekilde yararlanılarak internet ortamı üzerinde vatandaşlara yönelik olarak e-pasaport hizmetleri sunularak, vatandaşlara pasaport yenileme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu şekilde vatandaşların çok daha modern standartlar çerçevesinde çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-pasaport hizmetleri ekranı üzerinden pasaport yenileme işlemlerine yönelik olarak son derece pratik bir şekilde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. BU şekilde bu alanda meydana gelen yoğunluğun yaratacağı zaman kayıpları ve yoğun bürokrasi işlem trafiği ile karşı karşıya kalınmasının önüne geçiliyor. Ayrıca günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde e-pasaport modeline geçiş ile birlikte vatandaşların pasaport yenileme işlemleri konusunda da çok ciddi yenilikler ve değişiklikler meydana geliyor.