Gündem Pasaport yenilemesi internetten yapılır mı?

Pasaport yenilemesi internetten yapılır mı?

20.11.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemini gerçekleştirebiliyor. Pasaport yenileme işlemleri günümüzde internet ortamından kolay ve hızlı bir şekilde e-pasaport ile gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar pasaport yenileme işlemlerini e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.

Pasaport yenilemesi internetten yapılır mı

21.yüzyıl dünyasında artık uluslar arası seyahatler son yıllarda oldukça yoğun ve popüler bir hale geldi. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de insanlar tarafından yurtdışı seyahatleri oldukça sık şekilde gerçekleştirilmeye başlandı. Yaşam koşullarının yanı sıra ulaşım alanında havayolu ulaşımındaki hızlı gelişmeler, artık yurtdışı seyahatlerinin her geçen gün yüksek oranlarda artışlar göstermesine neden oluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların pasaport başvuru ve pasaport yenileme gibi işlemleri için başvuruları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de vatandaşların yurtdışı seyahatleri gerçekleştirebilmek için pasaport alımı için veya geçerlilik süresi dolan pasaportunu kullanabilmek amacı ile pasaport yenileme başvurularını Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor.

Haberin Devamı

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl dünyasında insanların bireysel yaşantıları içerisinde son derece etkin ve aktif şekilde kendisine yer bulmakta olan modern teknolojik imkanlar, günümüzde kamu hizmetleri alanında da kendisini son derece etkin ve yoğun şekilde gösteriyor. Türkiye’de son yıllarda kamu hizmetleri alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan modern teknoloji hem fiziki hem de dijital açıdan kendisini gösterirken, yeni geçilen e-pasaport modeli ile birlikte pasaport hizmetleri alanında da teknoloji kendisini gösteriyor. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşların e-pasaport modeline geçiş ile birlikte pasaport yenileme işlemleri konusunda da çok ciddi değişiklikler meydana geldi. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte Türkiye’de geçiş yapılan e-pasaport modelinin getirmiş olduğu yenilikler arasında pasaport yenileme işlemlerinin de önemli değişiklikler ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Özellikle de günümü modern yüzyıl Türkiye’sinde daha modern ve daha kaliteli pasaport kullanımının oluşturulabilmesi amacı ile geçilen e-pasaport modeli ile birlikte artık vatandaşlar çeşitli sebepler dolayısı ile pasaport yenileme işlemi gerçekleştirilmesi gerekliliğinde bu işlemlerini gerçekleştiremiyor. Bunun sebebi ise Türkiye’de yeni geçilen e-pasaport modeli ile birlikte artık vatandaşların pasaport yenileme işlemini gerçekleştirememesi ve bunun yerine yeni e-pasaport başvurusu gerçekleştirmesi gerekliliğidir.

Türkiye’de vatandaşlar pasaport yenileme işlemlerini pasaportlarının çalınması/kaybolması, yıpranması veya pasaportta yer kalmaması gibi pek çok sebep dolayısı ile gerçekleştirilebiliyor. Ancak e-pasaport modeli ile birlikte Türkiye’de pasaport yenileme işlemleri yerini yeni başvurulara bırakırken, Türkiye’de vatandaşların kullanmakta oldukları pasaportlarının belirli bir geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu durumda kullanmakta olduğu pasaportunun geçerlilik süresi dolan vatandaşların pasaport yenileme gerekliliği ile karşı karşıya kalabilmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Günümüzde pasaport işlemlerinin vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirebilmesi mümkün olurken, kurum tarafından internet üzerinde hizmete açılan e-pasaport hizmetleri çerçevesinde pasaport yenileme gereklilikleri durumundaki işlemlerde dahil olmak üzere tüm başvuruları daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Böylelikle vatandaşların çok daha çağdaş ve çok daha modern hizmet standartları çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nden pasaport hizmetleri alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.