Gündem Pasaportu yanlışlıkla sisteme kaydetmiş

Pasaportu yanlışlıkla sisteme kaydetmiş

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmasında yurt dışı yasağı konulan şüphelileri Yunanistan’a kaçırmaya çalışan şebeke üyesi 5 kişi gözaltına alındı. Şebeke, memurun kaşe basarak göndermesi gereken iptal edilmiş pasaportu sisteme kaydetmesiyle ortaya çıkarıldı

Pasaportu yanlışlıkla  sisteme kaydetmiş

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ şüphelilerini İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a götüren bir şebekeyi düzenledikleri operasyonla ortaya çıkardı.

Şebekenin ortaya çıkmasını sağlayan süreç FETÖ soruşturması kapsamından gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve pasaportları iptal edilen ev kadını Dilek Sevim ve doktor eşi Erol Sevim’in Yunanistan’a kaçmak için şebekeye ulaşmasıyla başladı. Kaçmak için aralarında polis memuru, emekli öğretmen ve kuaförün de bulunduğu şebekeyle irtibat kuran Sevim çifti yanlarında iki çocuklarıyla beraber geçen 4 Şubat’ta İpsala Sınır Kapısı’na geldi.

Sadece kaşe vuracaktı

Kendilerini karşılayan emekli öğretmen Bilgin Ata ile birlikte gümrüğe giden şüpheliler, organizasyon içindeki polis memuru Mustafa Kaşdaş’ın bulunduğu pasaport peronuna gitti. Burada iptal edilmiş pasaportlara sadece kaşe vurması gereken Kaşdaş, yanlışlıkla Erol Sevim’e ait pasaportu POL-Net sistemine kaydedince, pasaportun iptal edildiği ortaya çıktı.

Bu sırada Dilek Sevim, Ata’nın kullandığı araçla Yunanistan’a çıkış yapmak istedi ancak tampon bölgeye yakın alanda yakalandı. Sevim çiftinin şebekeye 20 bin euro ödediği öğrenildi.

Kişi başı 40 bin TL

Polis, yurt dışına çıkışı organize ettiği belirlenen Sinan Işıklar’ın Meriç Nehri üzerindeki bir adacıkta bulunan gümede saklandığını tespit etti. Operasyon yapan polis Işıklar’ı gözaltına aldı.

Sınırda operasyonlarına devam eden ekipler, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen aralarında PKK’lı teröristlerin de bulunduğu 50 kadar şüpheliyi yakaladı. Onlara kılavuzluk ederek kaçış noktalarını para karşılığı gösteren 10 şüpheli de gözaltına alındı. Kılavuzların özellikle FETÖ şüphelilerini kaçırmak için kişi başı 40 bin liraya kadar para aldıkları öğrenildi.