Gündem Pasaportu yanlışlıkla sisteme kaydetmiş

Pasaportu yanlışlıkla sisteme kaydetmiş

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ şüphelilerini İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a götüren bir şebekeyi düzenledikleri operasyonla ortaya çıkardı.

Pasaportu yanlışlıkla  sisteme kaydetmiş

Şebekenin ortaya çıkmasını sağlayan süreç FETÖ soruşturması kapsamından gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve pasaportları iptal edilen ev kadını Dilek Sevim ve doktor eşi Erol Sevim’in Yunanistan’a kaçmak için şebekeye ulaşmasıyla başladı.
Sevim çifti yanlarında iki çocuklarıyla beraber geçen 4 Şubat’ta İpsala Sınır Kapısı’na geldi. Kendilerini karşılayan emekli öğretmen Bilgin Ata ile birlikte gümrüğe giden şüpheliler, organizasyon içindeki polis memuru Mustafa Kaşdaş’ın bulunduğu pasaport peronuna gitti. Burada iptal edilmiş pasaportlara sadece kaşe vurması gereken Kaşdaş, yanlışlıkla Erol Sevim’e ait pasaportu POL-Net sistemine kaydedince, pasaportun iptal edildiği ortaya çıktı. Bu sırada Dilek Sevim, Ata’nın kullandığı araçla Yunanistan’a çıkış yapmak istedi ancak tampon bölgeye yakın alanda yakalandı. Sevim çiftinin şebekeye 20 bin euro ödediği öğrenildi.