Muhteşem lezzeti ve kıvamıyla altın günlerinin vazgeçilmezi olacak paskalya çöreği görüntüsüyle de iştah açıyor. Peki paskalya çöreği nasıl yapılır?

Paskalya çöreği malzemeleri:

1 bardak ılık süt
2 paket instant maya
6-7 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık mahlep
100 gram eritilmiş margarin
Yarım bardak sıvı yağ
3 yumurta
Un

Paskalya çöreği yapılışı:

Mayayı ılık sütte eritin. 10-15 dakika beklettikten sonra şeker ve tuz ilave edin. İyice karıştırıp 1 tanesinin sarısını ayırdığınız yumurtaları, yağları ve mahlebi ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamur elden ayrılmaya başlayınca mayalanması için kenara ayırın. 1 saat kadar beklettikten sonra istediğiniz büyüklükte 3'er parça kopararak saç örgüsü gibi örün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını çok az sıvı yağ ile karıştırıp sürün. Susam serpiştirip fırına verin.

Afiyet olsun!