MALZEMELER:

*3 yumurta

*1 adet margarin veya tereyağ (250 gr.)

*1,5 su bardağı pudra şekeri

*3,5 -4 su bardağı un

*1 su bardağı nişasta

*1 vanilya

*1 kabartma tozu

SÜSLEMEK İÇİN:

*160 gr.bitter çikolata,yeşil fıstık,hindistan cevizi,kakao

YAPILIŞI:

*Yağ ve pudra şekerini köpürene kadar çırpalım

*Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştıralım

*Elenmiş un ve diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim

*Unun hepsini birden eklemeyelim,hamur sert olmasın

*Krema pompası veya torbasıyla şekillendirmek isterseniz daha yumuşak bir hamur yapalım

Haberin Devamı

*Benim ölçülerimle şekil alabilen bir hamur oluyor,ben bir kısmını krema pompasına koyup uç takmadan uzun uzun ve yarım ay şeklinde sıktım

*Elinizde de yarım ay şekli verebilirsiniz

*Hamurun bir kısmıyla da elimde yuvarlak kurabiyeler yaptım

*Kakaoya batırdığım krema pompası ucunu kakaoya batırarak yuvarlak kurabiyelerin üzerine bastırdım,pişince mantara benzedi.

*Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 175-180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dak.pişirelim ve hemen fırından alalım

*Soğuyunca kurabiye uçlarını benmari usulü erittğimiz çikolataya batıralım

*Hafif soğuyunca fıstık ve hindistan cevizine bulayalım

AFİYET OLSUN..

Facebook ,Twitter ve İnstagram'da HUZURLU MUTFAK olarak varım,takip edebilirsiniz..