MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 adet margarin veya tereyağ (250 gr.)
*1,5 su bardağı pudra şekeri
*3,5 -4 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
SÜSLEMEK İÇİN:
*160 gr.bitter çikolata,yeşil fıstık,hindistan cevizi,kakao
YAPILIŞI:
*Yağ ve pudra şekerini köpürene kadar çırpalım
*Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştıralım
*Elenmiş un ve diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim
*Unun hepsini birden eklemeyelim,hamur sert olmasın
*Krema pompası veya torbasıyla şekillendirmek isterseniz daha yumuşak bir hamur yapalım
*Benim ölçülerimle şekil alabilen bir hamur oluyor,ben bir kısmını krema pompasına koyup uç takmadan uzun uzun ve yarım ay şeklinde sıktım
*Elinizde de yarım ay şekli verebilirsiniz
*Hamurun bir kısmıyla da elimde yuvarlak kurabiyeler yaptım
*Kakaoya batırdığım krema pompası ucunu kakaoya batırarak yuvarlak kurabiyelerin üzerine bastırdım,pişince mantara benzedi.
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 175-180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dak.pişirelim ve hemen fırından alalım
*Soğuyunca kurabiye uçlarını benmari usulü erittğimiz çikolataya batıralım
*Hafif soğuyunca fıstık ve hindistan cevizine bulayalım
AFİYET OLSUN..
Facebook ,Twitter ve İnstagram'da HUZURLU MUTFAK olarak varım,takip edebilirsiniz..