Geri Dön

Patatesli sulu köfte tarifi

Yanında turşu veya salata ile servis edebileceğiniz patatesli sulu köfte hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek.

Patatesli sulu köfte tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gr. kıyma
3 patates
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, pul biber, karabiber

Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Köfteleri hazırlamak için kıymayı bulgur, karabiber ve bir tutam tuz ile birlikte yoğurun.

Top şeklinde yuvarladığınız köfteleri una bulayın.

Doğradığınız soğanları tencerede kavurun.

Salçayı da ekleyip bir müddet daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurup patateslerini üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin.

Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin.

Kısık ateşte pişirmeye devam edip suyu azalırsa sıcak su ekleyin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber