Geri Dön

Patatesli tepsi böreği tarifi

Patatesli tepsi böreği, çayın yanında sohbetlerinize lezzet katacak.

Patatesli tepsi böreği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yufka
1 bardak süt
4-5 yumurta
5 kaşık tereyağı
3 orta boy patates
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İçine baharatları atıp karıştırın.
Süt, yumurta ve erittiğiniz tereyağını çırpın.
Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı serin ve kenarları dışarı taşacak şekilde koyun.
Karışımı sütün ve 1 yufka daha serin.
Sonraki kata da karışımdan sürüp ardından patates rendesini dağıtın.
Kalan yufkaları da karışımı sürerek yerleştirin.
En son kenara taşan yufkayı kıvırıp üzerine katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çörek otu serpin.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber