Siyaset ‘Patinaj yapıyorlar’

‘Patinaj yapıyorlar’

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarıyla ilgili, “Hala Türkiye’nin istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar” dedi.

‘Patinaj yapıyorlar’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) nezdinde kurulacak “Donör Fonu”na ilişkin işbirliği anlaşması İstanbul’da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve EBRD Başkanı Suma Chakrabarti tarafından imzalandı.
Türkiye’nin kurucu üyelerinden olduğu EBRD’nin 2009’dan bu yana ağırlıklı olarak özel sektör olmak üzere, çok önem verilen kalkınma konusunda bir ortak olduğunu vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar euro gibi ciddi bir finansman sağlandığını belirtti. Türkiye’nin son 3 yıldır EBRD’nin en fazla yatırım yaptığı ülke konumunda olduğunu söyleyen Erdoğan, finansman miktarından öte bankanın Türkiye’deki yatırımlarının kalitesinin de oldukça yüksek olduğunu anlattı.
‘İdeolojik yaklaşım’
Bir gerçeği söylemek istediğini dile getiren Erdoğan, “Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hala ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. Bunlar yine o ideolojik yaklaşımlarına devam ediyorlar. Hâlâ Türkiye’nin bu noktada istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar. Bunlara ya bu işi öğreteceğiz ya bu işi öğreteceğiz. Zira Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye yatırımlarıyla da üretimiyle de müstesna ülkelerden biri” diye konuştu.