Gündem Patlayan varil çırağı yaraladı

Patlayan varil çırağı yaraladı

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da bir oto tamirhanesinde motor yağlarının toplandığı varil alev alarak patladı. Patlamada, varilin yanında bulunan çırak Mehmet Bozkurt ağır yaralandı

Patlayan varil çırağı yaraladı

Dünyanın her yerinde çocuk yaşta çalıştırılan işçilere dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler(BM) tarafından ilan edilen ‘12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nde az kalsın bir çocuk işçi daha canından oluyordu... Adana’da Süleyman Vahit Caddesi üzerinde bulunan oto tamirhanesinin sahibi Serdar Erdal, dün işlerinin bitmesinin ardından dükkanı kapatacaklarını söyleyip çırağı Mehmet Bozkurt’tan(13) temizlik yapmasını istedi. Bozkurt, temizliğe başladıktan sonra yanında bulunduğu içi yağ dolu varil önce alev aldı, ardından patlama oldu. Alevlerin arasında kalan küçük çocuk, çevredekilerin yardımı ile işyerinin dışına çıkarıldı.

İfadesi alınacak
Vücudunda ağır yanık oluşan Bozkurt, çağrılan ambulansla TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Bozkurt, daha sonra Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Bozkurt tedavi altına alındı. Polis ekipleri, patlamayla ilgili inceleme yaparken, işyeri sahibi küçük yaşta işçi çalıştırmaktan ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.