İster soğuk ister sıcak tüketebileceğiniz; en güzel yöresel sebzelerden olan kuru patlıcan, kuru sebze dolmalarının da en gözdesi. Gaziantep Mutfağına ait bu lezzetli tarifle sofralarınız bayram edecek, misafirleriniz de çok beğenecek. 

Patlıcan Dolması Malzemeleri:

Kuru patlıcan

250 gram kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

1 adet Domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 demet taze nane

3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz - karabiber

Patlıcan Dolması Sosu için: 

1 bardak sıcak su

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

yarım limon suyu

Patlıcan Dolması hazırlanışı;

1.  Kuru patlıcanları kaynar suda 10 dakika haşlayın. Bu yumuşamasını sağlayacak ve içlerinin doldurulmasını kolaylaştıracak.

2.   Sosu için bir su bardağı sıcak su, domates salçası, biber salçası, yarım limon suyu ekleyip karıştırın.

3.  Kıyma ve soğanla birlikte pirinci ve tüm baharatları ekleyin.

4. Domatesi ve sarımsağı rondodan geçirip kıymalı karışımın içine ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın

5.  Taze naneleri yıkayıp tencerenin en altına yerleştirin

6.  Patlıcanların içine kıymayı doldurun ve tencereye yerleştirin

7.  Sosu için bir su bardağı sıcak su, domates salçası, biber salçası, yarım limon suyu ekleyip karıştırın.

8. Hazırladığınız sosu tencereye boşaltın ve zeytinyağ ekleyin. Dilerseniz bu aşamada tereyağ da kullanabilirsiniz

9. Tencerenizin içine bir tabak kapatın ve kapağını da kapatarak yaklaşık 50 dakika pişirin. 

pembenar.com ˆzel haberidir(pmb)

Afiyet olsun!