Geri Dön

Patlıcanlı köfteli kebap tarifi

Patlıcanlı köfteli kebap seveceğiniz bir ana yemek...

Patlıcanlı köfteli kebap tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4-5 adet orta boy patlıcan
-Domates
-Yeşil Biber
-1 tatlı kaşığı salça (üzeri için)

Köftesi için gerekli malzemeler:
-250 gram kıyma
-1 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmekte olur)
-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
-Kimyon
-Karabiber
-Pul Biber
-Tuz

Patlıcanlı Köfteli Kebap Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabınızın içerisine köftelik malzemeleri alıp yoğurun. Köfte şeklini verin.

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyarak yuvarlak şekilde dilimleyin. Tavanın içerisinde az yağda köfteleri ve patlıcanları iki taraflı 2 dk boyunca kızartıp fırına atın.

Kürdana bir patlıcan, bir köfte, bir patlıcan, bir dilim domates ve bir dilimlenmiş yeşil biber batırıp tepsiye dizip malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

1 tatlı kaşığı salçayı 1.5 çay bardağı sıcak su ile çırptıktan sonra kebabın üzerine dökün.

200 derecelik fırında 15-20 dk pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber