Ankara Patnos'ta Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor

Patnos'ta Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor

16.08.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Patnosta Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor

AĞRI (AA) - Patnos Belediyesi, çöp konteynerlerini yer altına alarak ses, koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçecek.

Haberin Devamı

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Patnos'ta yer altı çöp konteyneri projesinin başladığını belirtti.

İlk etapta farklı bölgelere yerleştirilecek olan yeraltı çöp konteynerlerinin konulacağı alanlarda incelemelerde bulunan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Akbay, "Yeraltı çöp konteynerleri ile ilgili yapılan ihale sonrası çalışmalar hızla başladı. Şuanda Menderes Caddesi'nde yeraltı çöp konteyneri yerleştirildi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Bu yeni sistem yeraltı çöp konteyneri uygulamasını kent genelinde devam ettireceğiz. Bu sistem ile soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olup kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile görüntü ve gürültü kirliliğini de önlüyor." dedi.

Haberin Devamı

Akbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde çevre bilincini geliştirmek, çöplerin oluşturduğu kötü kokuları ve çevre kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla bu sisteme geçiyoruz. Kentimizin daha da yaşanabilir, daha güzel hale gelmesi adına, modern yer altı çöp konteyneri sistemini ilçemizde yaygınlaştıracağız.

Modern yeraltı akıllı çöp toplama konteynerleri ile çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçeceğiz."

Bu proje ile çevre, ses, koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçildiğini belirten Akbay, kentte yaşam kalitesini her geçen gün ileriye taşındığını söyledi.