Siyaset Pavey’in vekilliği düştü

Pavey’in vekilliği düştü

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in, TBMM Başkanlığına sunduğu, “milletvekilliği görevinden istifa” talebi, Meclis Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi.

Pavey’in vekilliği düştü

Pavey’in milletvekilliğini düşüren oylama, iktidar ve muhalefeti birleştirdi. Dört siyasi parti grubunun da “kabul” oyu verdiği oylama sonucu TBMM’deki boş sandalye sayısı 7’e yükselirken, CHP’nin milletvekili sayısı 131’e düştü. Şafak Pavey 15 Eylül’de, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, milletvekilliğinden istifa etme kararı aldığını bildirmişti. Pavey konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yüksek tempoda, aralıksız geçen yıllar içinde ortaya çıkan sağlık sorunlarını çoğu zaman gözardı ettiğini belirterek “Gelinen noktada sağlık sorunlarımı daha fazla ertelemem mümkün olmadığı için milletvekilliğinden istifa kararı aldım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Pavey’in istifa kararına ilişkin “Şafak hanımın bu tavrı her türlü övgüye değer. Önemli bir tedavi görecek ve bu tedavi de uzun sürecek. Bizi üzen bir istifadır, tek taraflı bir irade beyanıdır. Bu istifayı büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz” dedi. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da Pavey’e bundan sonraki yaşamında başarılar ve sağlıklı günler dilerken, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise, daha önce bakanlık veya başbakanlık yaptığı için Meclis’e gelmeyen ve bu devamsızlıkları görmezden gelinen milletvekillerinin olduğunu savunarak, Pavey’in sergilediği tavrın bu açıdan anlamlı olduğunu söyledi.

Jet değişim

Oylamanın hemen ardından Pavey’in milletvekilliğinin düşürülmesiyle değişen sandalye dağılımı TBMM resmi internet sitesine jet hızıyla yansıtıldı. Pavey’in adı CHP listesinden çıkarılıp, “milletvekilliği sona erenler” listesine eklendi. CHP’den önceki gün de İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meral Akşener’in Genel Başkanlığı’ndaki İyi Parti’ye geçmek için partisinden istifa etmişti. Ancak sitede Çıray’ın halen CHP’li olarak gösterilmeye devam etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı