Teknoloji Paypal'ın kurucu ortağı Bill Harris: Bitcoin bir aldatmaca

Paypal'ın kurucu ortağı Bill Harris: Bitcoin bir aldatmaca

26.04.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

Paypal'ın kurucu ortağı ve kısa sürede CEO'luk yapan Bill Harris, Bitcoin hakkında "Bir aldatmaca… Devasa bir çöplük" şeklinde açıklama yaptı.

Paypalın kurucu ortağı Bill Harris: Bitcoin bir aldatmaca

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Paypal’ın kurucu ortağı ve bir süre şirkette CEO olarak görev yapan Bill Harris, Bitcoin’in bir aldatmaca olduğunu ve sağlam bir yatırım olmayacağını söyledi. Harris'ın argümanı Bitcoin'i üç cephede hedef aldı. Bunun bir ödeme aracı olarak işe yaramaz olduğunu ileri sürerek, aşırı derecede uçucu olduğunu ve “içsel bir değere sahip olmadığını” söyledi.

Harris ayrıca, “çoğu” sıradan Bitcoin alıcılarının her yerde yasaları çiğneyerek, sermaye kazançları üzerinden vergi dosyalamadığını iddia etti. Üstelik, “Bitcoin'in en ağır kullanıcıları suçlular”.

Makalenin çoğu, Bitcoin'i diğer kripto varlıkları ile bir araya getiriyor gibi görünüyor. Ancak makalenin amacı, Bitcoin'in kendisinin nasıl bir aldatmaca olduğu. Harris, 2008 sonrası mali çöküş bağlamında, sansür esnekliği, kurcalamaya açık fikir birliği ve merkeziyetçilik dahil olmak üzere, kripto para politikalarının siyasi argümanlarından bahsetmeyi ihmal ediyor.

Haberin Devamı

Harris'in işten çıkarılmasından sonra Paypal'ın CEO'su olan Peter Thiel, işinde bariz bir şekilde daha uzun süre kaldı.