Pazar Kahvaltısı

Merhaba,

Güzel bir pazar geçirmenin tek yolu keyifle ve zevkle hazırlanmış pazar kahvaltısından geçer. Böylece koca bir haftanın yorgunluğunu sevdiklerinizle, lezzetli çeşnilerle, sohbetler eşliğinde kolaylıkla atabilirsiniz.

Bu pazar da çocuklarımı bekliyorum kahvaltıya. Sofralar onlarla cıvıl cıvıl, onlarla şen şakrak.

Gelelim ikramlarımıza ;

MAYDANOZ SALATASI; 2 demet maydanozu, bir avuç nane yaprağı ile iyice yıkadıktan sonra ince kıyım doğrayıp üzerine limon, zeytinyağı, kapya biber ve tuz ekledim. Böylelikle maydanozun yenmesi de kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

LALELER ; Sertçe domatesi dörde bölüp içini çıkardıktan sonra tuzsuz ezilmiş peynir ile doldurdum. Sapı için de taze soğan kullandım.

SALATALIK DİLİMLERİ ; Salatalıkları kabak oyucağı ile oyup, kabuklarını soymadan içine peynir ve dereotu karışımını doldurup, sonra dilim dilim kestim.

Peynir tabağındaki MİNİ KARPUZ DİLİMLERİ ise; İnce kesilmiş domates dilimlerini salatalık kabuğu ile destekleyip üzerine çörek otu dizdim.

Bir de JAPON KIZLI MEYVE SALATASI var ; Çileğin bir tarafını yuvarlak oyucunun küçük tarafıyla oyup, aynı işlemi elmaya da uygulayıp, elmadan çıkan yuvarlaktan çileğe yüz yaptım. Elmadan çıkardığınız topları limonlarsanız kararmasını önlersiniz. Japon kızımızın çipil gözleri ise çörek otunun marifeti.:)

Bu arada leziz cup keklerin tarifini unutmuş değilim, daha sonra paylaşacağım.:)

Sizlere de hazırlayacağınız sofralara küçük dokunuşlar katabildiysem ne mutlu bana :)

Afiyet olsun.